Fora Form

Presse

Velkommen til vårt pressesenter. Her finner du pressemeldinger og bilder til aktuelle saker. Vi bidrar gjerne med informasjon knyttet til vår organisasjon og virkeområde.

Skrevet av Tone 26.02.2020

Ta kontakt med vår pressekontakt:
Pål Eid-Hviding,

tlf.: +47 952 12 253,
e-post: peh@foraform.com

To høye Tind 1500 sofaer og S bord Fora Form

Tind er en nett og omsluttende sofa med runde organiske former og gjenkjennelig detaljering fra Fjell stolen. Serien består av sofaer i to lengder. Sofaene og stolene finnes begge i høy og lav rygg. Tind er designet av Lars Tornøe. I likhet med konferansestolen Fjell, henter Tind inspirasjon fra fjell som stuper ned bratte åssider. Kontrastene mellom sofaens presise utside og den myke innsiden kommer fra de naturlige skapte rommene som du finner i norske fjellandskap.

Arbeidsstasjon med Knekk krakk og bord Kove stoler Fora Form

KNEKK vil ta kreative workshops på alvor

Fora Form har vært en av Skandinavias mest innflytelsesrike møbelprodusenter av møteplasser de siste 50 årene, og på denne måte formet måten mennesker møtes på. Dette er også forsterket av det som har vært selskapets slogan de siste 30 årene; Der mennesker møtes. Knekk er et verktøy for å sikre at innsikt og kunnskap blir ivaretatt i kreative workshops som Design thinking prosesser. Slike prosesser krever engasjerte og likestilte deltakere for at prosessen og resultatet skal være bra – Knekk dulter deltakerne til en god prosess.

Krakkens to sitteflater hjelper deltakerne å bidra over bordet til de aktive stegene i prosessen, mens den horisontale delen av krakken lar brukeren sette seg opp å reflektere når prosessen krever det. Når jobben foregår vekk fra bordet kan Knekk stables og settes til side.

Knekk krakk i eik fra Fora Form

Idèen

Produktet er et resultat av en bachelor oppgave på AHO, da studentene skulle tolke Fora Forms samspillsvisjon om å forme måten mennesker møtes på. Jon Fauske, som har fortsatt på master ved AHO, valgte å fokusere på kreative workshoper som i noen tilfeller blir innredet med lavt sittende lounge møbler uten å ta hensyn til arbeidsoppgavene i slike prosesser. “Disse typer interiører er for passive, og hjelper ikke deltakerne være aktive og engasjerte.» forklarer Jon. “Et kritisk element i en slik prosess er at alle deltakerne kan bidra aktivt og er engasjerte i arbeidet som skal gjøres. Hvis halve gruppen deltar foran ved tavlen mens resten sitter tilbakelent i hver sin fat-boy, kan viktig informasjon og innsikt bli tapt underveis i prosessen,” fortsetter Jon.

Hvordan fungerer Knekk?

Design thinking og andre kreative arbeidsprosesser involverer en rekke forskjellige steg som alle krever forskjellige typer engasjement fra deltakerne. Prosessens mål er å samle mest mulig innsikt og kunnskap gjennom prosessen og ende opp med, men en gjennomtenkt løsning på et problem. Dersom ikke alle deltakerne ikke er koblet på prosessen eller ikke deltar er grunnlaget for løsningen feil. Knekk krakkens to sitteflater hjelper deltakerne å bidra over bordet til de aktive stegene i prosessen, mens den horisontale delen av krakken lar brukeren sette seg opp å reflektere når prosessen krever det. Når jobben foregår vekk fra bordet kan Knekk stables og settes til side.

Knekk bord med papirrull og papirrullholder Fora Form

KNEKK BORD

Under en kreativ innovasjonsprosess brukes bordet aktivt. Post it’s og andre verktøy som enkelt kan klistres videre i prosessen er et viktig element. Jon Fauske har derfor tatt frem et Knekk bord som er designet for å ivareta en slik type prosess. I korte trekk har Knekk bordet en ren flate til jobbing fra alle sider på bordplaten. Det er gjort klart en stor slisse til oppbevaring av PCer eller materiale som er blitt bort så langt i prosessen. Det er også to utsparinger i stålet til feste av elektriske kontakter. Knekk bordet har også et rulloppheng som tilbehør dersom prosessen krever det. Knekk bordet har et standardmål på 180x90cm og en høyde på 90cm. Bordplaten er laget i MDF og understellet i stål.

Last ned bilder og logo

Fora Form

Fora Form markerer Verdensdagen for psykisk helse

Lørdag 10. oktober er det Verdensdagen for psykisk helse. Dette skal vi ta del i. Vi skal hylle effektene av gode møter mellom mennesker!

Skrevet av Tone 23.09.2020
Spis sammen

Senso i kantine?

Spisesoner har helt spesielle krav til funksjon. Renslighet er et slikt funksjonskrav. Nå åpner vi også for at Senso kan leveres med en avstand mellom sete og rygg for enklere renhold.

Skrevet av Pål 14.08.2020