Opplev sammen

Teleskopamfiet

Plass er i dag blitt en knapp ressurs. Da er det flott at det finnes muligheter til å kombinere areal med flere bruksområder. Teleskopamfi er et slikt virkemiddel. Med et godt og velfungerende teleskopamfi er det ingenting i veien for å ha fylle et rom med ulik funksjon på samme dag.

Skrevet av Pål 29.01.2020

På dagtid, en romslig gymsal. Om kvelden, en flott konsertsal

Flerbruk

Et teleskopamfi gir muligheten til å utvide bruken av et rom, til mer enn et fastlåst auditorium. Et areal er en ressurs som øker i verdi når man kan utvide bruken. For brukeren er det stolene og stødigheten som er avgjørende, for de som skal operere installasjonen vil enkel og sømløs bruk være viktig. Trygghet, sikkerhet og stabilitet er nøkkelord for et vellykket teleskopisk amfi. CC500

Salen skal brukes kultur arrangement, som konserter, teater, revy, kino etc. Det skal leveres utstyr tilpasset denne type bruk, med tanke på akustikk, stabilitet, siktlinjer og komfort. De teleskopiske amfiene er svært fleksible, både i konstruksjon og funksjon. De kan bygges i ulike høyder, ulike bredder, parabolske rader og kurvede rader.

I tillegg til dette kan ett stor amfi deles i mindre deler eller brukes med færre rader, tilpasset de ulike arrangement og behov.

Å beskrive et godt teleskopiskamfi trenger man en god beskrivelse. Det finnes mange tilbydere på markedet som tilbyr store kvalitetsforskjeller på amfi som finnes på markedet. Forskjellene er i første rekke den tekniske oppbygging av amfiet, mens stolene kan være ganske like avhengig av type en ønsker. Teleskopiskeamfi kan være utsatt for knirking og ustabile konstruskjoner. Her kommer noen råd til deg som skal beskrive amfiet.

Beskrivelsen

Det er viktig at tribunen har en gulvramme som er en helsveiset konstruksjon uten skrubindelser. Hjulvonene må være sammenkoblet med rullelager for lett og lydløs gange. Minimum diameter hjul er 140mm og en bredde på 44mm.

Amfi med integrert motordrift må ha motor i fremkant amfi for å kunne styre amfiet og unngå skader på inventar. Tribunen bør også ha automatisk mekanisk låsesystem mellom hvert trinn i åpen posisjon. Man må også spørre seg om ikke amfiet skal tilpasses slik at deler av amfiet kan brukes uten at alle rader er uttrukket.

Punktbelastning mot gulv skal ikke overstige 25 kg / cm2. Utstyr som er underlagt EU direktiv skal ha CE merking. Tribunen skal kunne akustisk tilpasses til salen både i konstruksjon og i stol.

Det skal leveres en god og rasjonell løsning på inndekning av sidene og bak på amfiet når det er i bruk. Tribunen skal ha godkjente rekkverk på sidene. Skal være lette og enkle å legge ned/fjerne før sammenkjøring. Det må også velges mellom teleskopiske eller fjernbare rekkverk. Samt å beskrive og om topprekkverk skal være samme vinkel som tribune eller rett topp). Skal det være rad og setenummer må dette også beskrives. Mange teleskopiskeamfier har i dag LED lys montert i opptrinn.

Det er viktig å tenke på brannkrav og rømningveier. På teleskop til skolebruk planlegger vi en størrelse på CC500mm (center to center).

Eventuelt ekstrautstyr:

 • Dreieskive som roterer ett helt amfi slik at kjøre retning endres.
 • Luftputer. (Alternativ til dreieskive)
 • Låsing av rader slik at ønsket antall rader kan tas i bruk.
 • Strømuttak
 • Skrivefunksjon
 • Laser retningsstyring av tribune
 • Soft start og stop motorer.

Hvordan beskrive stolen?

 • Stol type (Plaza /Granada / Galant) fra Fora Form / Jezet eller tilsvarende.
 • Stol skal festes til det vertikale trinn/trinn nese for enkelt vedlikehold og renhold. Ved trinn nese løsning skal beslag ha «vaske list» for enkelt renhold på horisontalt trinn.
 • Stol skal forankres i stålkonstruksjon på tribune, ikke bare i tredekket.
 • Amfi og stoler skal utstyres med rad og setenummer.
 • Akustiske egenskaper på stol er viktig, eventuell testrapport vedlegges.
Plaza auditoriestol Fora Form BW copy
Plaza er vår bestselger og imponerer med sine akustiske egenskaper.

Elektro

Alt utstyr skal være Nemko godkjent eller tilsvarende og ferdig anlegg skal tilfredsstille gjeldende krav. Installasjonen skal være komplett ferdig, uttestet og innregulert klar til bruk.

Leveranseomfang

Leveransen skal omfatte komplett produkt klar til bruk. Inkludert skal være nødvendig festemateriell, verktøy etc. Leverandøren er ansvarlig for at leveransen kan transporteres inn i åpninger som angitt. Leveransen skal inkludere transport til bygget, lossing og inntransport, ferdig montert, testet og i gangkjørt. Opplæring av personale og bruker manual på norsk skal være med.

Garanti:

Fora Form gir 10 års garanti på amfi konstruksjon. 5 års garanti på stoler. 2 års garanti på elektriske komponenter. Møbelstoff i henhold til produsentens garanti.

Relaterte artikler