BUD meny

BUD

En leken stol til møterommet eller spiseplassen og din nye bestevenn! Oppdag alle BUD varianter her:
Senso meny

Senso

En multi-modulær sofa og et av våre bestselgende produkter gjennom tidene. Hvordan ser ditt neste Senso oppsett ut?
Jobb sammen

Jobb sammen

Møteplasser påvirker organisasjonskulturen. Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg med arbeidsplassutforming her:
Spis sammen

Spis sammen

Spiseplassen er organisasjonens viktigste kulturbygger. Vi gir deg våre beste tips for å skape en hyggelig spiseplass her:
Reform

Fora ReForm

En bærekraftig tilnærming til vår designarv: nytt liv til designklassikere.
Vår historie

Vår historie

Helt siden 1929 har vi laget norske kvalitetsmøbler på Ørsta i Sunnmøre. Lær mer om vår designarv og hvordan vi har forvaltet den i snart 100 år!
City 2020 Klassiker Øyvind Iversen II

Vår historie

Vår historie

Fra 1929 til i dag

Vår historie går helt tilbake til 1929, og helt siden den gang har vår fabrikk og hovedbase vært lokalisert på den lille Sunnmørsbygda, Ørsta. Først etablert som Møre Kurvmøbelfabrikk endrer bedriften navn til Møre Lenestolfabrikk AS i 1931. I 1975 endrer navnet seg til Møremøbler AS, og siden 1997 har vi vært kjent under bedriftsnavnet Fora Form.

Der mennesker møtes

Visjonen og forretningsidéen har alltid vært den samme: «Å skape møbler med god form til steder hvor mennesker møtes». Vår historie er med på å definere hvem vi er – men også hvor vi skal. Helt siden utviklingen fra kurvmøbler til lenestoler har vi levert produkter til offentlig miljø og arbeidsplasser, og dette er per i dag fortsatt vårt største målmarked.

Fra kurvmøbler til offentlig rom

Møre lenestol
1. februar 1929
Jens E. Ekornes og Petter P. Langlo etablerte Møre Kurvmøbelfabrikk AS. Firmaet endrer navn til Møre Lenestolfabrikk AS i 1931, og i 1932 stod nybygget ferdig ved sjøkanten i Ørsta.
Produksjon
1929 - 1935
Selskapet begynner med lenestoler, noe som fører til at selskapet enderer navn til Møre Lenestolfabrikk AS. I 1934 startet produksjonen av forskjellige utgaver av Rotting-møbler.
Oxford serien
1930 - 1940
Med ny retning og ny produksjon kom Oxford-serien. Spesielt stoler fra denne serien var svært populære, og var i produksjon i hele 15 år.
Triangel
1950-tallet
I takt med endringer i samfunnet endrer møbelproduksjonen seg. Nye former kommer til, og gamle former begynner å endre seg. Dette ser vi gjennom serien Triangel fra 1952.
Lamineringsteknikk
1954 - Et paradigmeskifte
Med hjelp fra Øivind Iversen som hadde vært i USA og studert møbelproduksjon, åpnet en ny lamineringsteknologi opp for nye muligheter. Møre Lenestolfabrikk var de første som tok teknologien i bruk.
Quantum range
Quantum range
Med den nye lamineringsteknikken kunne vi produsere City stolen. Dette ble starten på en hel kolleksjon som fikk navnet Quantum Range.
Planet
1965 - Pop-art
Nye kunstretninger tar form, noe som også påvirker møbelproduksjonen. Planet stolen som er designet av Sven Ivar Dysthe var Norges første Pop-art møbel!
Lami serien
1967 - Stolen som satt oss på kartet
I 1967 ble Laminette lansert. Stolen satte Møre Lenestolfabrikk på kartet og ble solgt i nærmere 1 million utgaver. I årene fremover ble det også tilført flere produkter til "Lami-serien".
Oppkjøp
1970-tallet: Ekspansjon
Møre Lenestolfabrikk får nye eiere, Olav Nerbøvik og Inge Langlo. Sammen kjøper de også opp Møremøbler Stranda, Møre Manilla og Møremøbler Kalvatn.
Navnebytte
1975 - Møremøbler AS
Etter oppkjøp og ekspansjon endrer bedriften navn fra Møre Lenestolfabrikk AS til Møremøbler AS.
Spring
1984 - Spring
I 1984 blir Spring, tegnet av Terje Hope lansert. Spring har på mange måter blitt et norskt ikon, og et velkjent møbel i bransjen.
Auditorie
1985 - Auditorie
Etter brann og gjennoppbygging av Nationaltheateret i Oslo begynner Møremøbler med auditorier. Dette markerte et nytt segment for bedriften.
Totem
1986 - Totem
I post-modernistisk ånd kom Totem, tegnet av Torstein Nilsen. Stolen representerte på mange måter en ny kunstnerisk møbelform.
Jazz
1993 - Jazz
Dave Vikøren og Steinar Hindenes sin Jazz Collection besto av bordet Jazz pepper, kleshenger Jazz Dizzy, stolen Jazz Monk og kraken Jazz Young. Serien fikk Merket for god design I 1993 og klassikerprisen I 2005.
Fora Form
1997 - Vi blir Fora Form
I 1997 skifter bedriften navn fra Møremøbler AS til Fora Form AS. Navnet skulle være mer forklarende og internasjonalt. "Vi lager FORA gjennom FORM".
Lammhults Design Group
2013 - Oppkjøp
Etter å ha vært eid av Stokke og Vatne møbler fra 1992-2007, selges selskapet til Credo Partners i 2007. I 2013 kjøpes vi igjen opp av Lammhults Design Group.
Senso
2014 - Senso systemet
I 2014 lanserer vi Senso som ble tegnet av Anderssen & Voll. Sofasystemet blir raskt en kategorileder i sitt segment, og et av våre mest solgte produkter gjennom tidene. I 2024 vinner Senso German Design Awards for Senso frame.
Fjell
2017 - Fjell
Lars Tornøe tegner Fjell stolen som blir lansert i 2017. Stolen blir raskt ledende innen sitt segment, og er sammen med Senso et av våre mest solgte produkter gjennom tidene.
Ny logo
2019 - Ny profil
I 2019 fyller selskapet 90 år, og vi feirer det med ny visuell identitet, ny logo og en styrket merkevare.
FORRETNINGSIDÉ:
«Å skape møbler med god form til steder hvor mennesker møtes»

Strategisk bruk av designere

Fora Form har levert produkter til arbeidsplasser og offentlige miljø i over 90 år. Dette har Fora Form gjort gjennom strategisk bruk av designere og de unike kvalitetene som ligger i en formgivningers problemløsning. Det hersker liten tvil om at denne avgjørelsen har vært en de viktigste grunnene til at Fora Form i 2019 feiret sitt 90 års jubileum.

Produkter med funksjon

Alle produktene i vår kolleksjon har en egen historie å fortelle. Hvert produkt har løst en funksjon i sin tid, og tilpasset datidens samspill, mellom mennesker, samfunnet eller miljø. Slik du kan se i karusellen over har også samfunnet, kunsten og kulturen påvirket hvordan Fora Form har jobbet med møbelproduksjon i snart 100 år.

#whereverpeoplemeet

Hold deg oppdatert!

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær den første som får vite om nyheter, inspirasjon, produktlanseringer, eventer, messer og mer!