Fora Form

Møbelhud

Råd om bruk, stell og vedlikehold av hudmøbler bør alltid følges.

Skrevet av Tone 01.01.2020

Naturprodukt
Hud er et naturprodukt, og arr, insektsbitt, fargevariasjoner mm. vil kunne forekomme. Møbelhud vil ofte endre utseende etter lengre tidsbruk. Denne form for patina må den som kjøper hudmøbler vite å sette pris på.

Forsiktighetsregler
Armlener og nakkeputer er spesielt utsatt for fett og svette som kan resultere i mørke flekker og over tid bryte ned møbelhuden. Kjemikalier fra f.eks. hårgelé og håndkremer kan gi lignende skader. Alt støv og smuss skader møblene dersom det ikke blir fjernet. Sollys vil forårsake falming og tørke ut møbelhuden. Påvirkning fra andre varmekilder vil også føre til risiko for uttørking.

Vedlikehold
For å utføre riktig vedlikehold av hudmøbler, er det viktig å kjenne kvaliteten på den aktuelle møbelhuden. Kontakt forhandler eller Fora Form om du er i tvil.

Likevel kan følgende sies generelt om vedlikehold av hudmøbler:
Smuss, støv eller vannløselige flekker bør vaskes bort snarest med en ren, hvit, myk klut eller svamp godt oppvridd i lunkent vann. Vi avnbefaler hyppig støvsuging med myk børste. Forhandleren kan mye om bruk, stell og vedlikehold av møbler. Spør om råd dersom du er i tvil. Pleieprodukter for hud bør benyttes for å hindre uttørking og forlenge levetiden.

Vi anbefaler spesialprodukter for hud

Flekkfjerning, rensing mm.
Ved eventuell flekkfjerning eller rensing bør du utvise stor forsiktighet, og først teste den valgte metode på et mindre synlig sted på møbelet.

Forsøk aldri på egen hånd å rense hudmøbler med kjemikalier inneholdende løsemidler eller slipemidler. Dette løser opp overflatebehandlingen som huden er beskyttet med, og vil også ødelegge fargen på huden. Andre fettoppløselige vaskemidler bør heller ikke benyttes, da disse vil forårsake at huden tørker ut. Vær oppmerksom på at mange vaskemidler inneholder løsemidler og fettløselige stoffer. Benytt heller ikke skokrem, bonevoks, møbelpolish mm., som vil avsette en fet og støvsamlende hinne på møbelhuden.

Vi anbefaler spesialprodukter for hud.

Fora Form

Møbler som varer i generasjoner

Et Fora Form møbel skal du ha glede av i mange år. Ved å følge vår kvalitets- og vedlikeholdsmanual bidrar du til å forlenge levetiden.

Skrevet av Tone 23.06.2020
Opplev sammen

CASE/ KINO NYE DEICHMAN

Deichman hadde som mål å bli Oslos nye storstue. Den 18. juni ble målet nådd. En storstue med plass til alle og en møteplass for kunnskap. En havn for likeverd og for å viske ut forskjeller i samfunnet. Bygget har ivaretatt de fleste interesser og hobbyer slik at alle skal føle seg ivaretatt. Fora Form er stolt leverandør av teleskopamfi til kinovisning både for store og små.

Skrevet av Pål 15.06.2020