Fora Form

Møbelhud

Råd om bruk, stell og vedlikehold av hudmøbler bør alltid følges.

Skrevet av Tone 01.01.2020

Naturprodukt
Hud er et naturprodukt, og arr, insektsbitt, fargevariasjoner mm. vil kunne forekomme. Møbelhud vil ofte endre utseende etter lengre tidsbruk. Denne form for patina må den som kjøper hudmøbler vite å sette pris på.

Forsiktighetsregler
Armlener og nakkeputer er spesielt utsatt for fett og svette som kan resultere i mørke flekker og over tid bryte ned møbelhuden. Kjemikalier fra f.eks. hårgelé og håndkremer kan gi lignende skader. Alt støv og smuss skader møblene dersom det ikke blir fjernet. Sollys vil forårsake falming og tørke ut møbelhuden. Påvirkning fra andre varmekilder vil også føre til risiko for uttørking.

Vedlikehold
For å utføre riktig vedlikehold av hudmøbler, er det viktig å kjenne kvaliteten på den aktuelle møbelhuden. Kontakt forhandler eller Fora Form om du er i tvil.

Likevel kan følgende sies generelt om vedlikehold av hudmøbler:
Smuss, støv eller vannløselige flekker bør vaskes bort snarest med en ren, hvit, myk klut eller svamp godt oppvridd i lunkent vann. Vi avnbefaler hyppig støvsuging med myk børste. Forhandleren kan mye om bruk, stell og vedlikehold av møbler. Spør om råd dersom du er i tvil. Pleieprodukter for hud bør benyttes for å hindre uttørking og forlenge levetiden.

Vi anbefaler spesialprodukter for hud

Flekkfjerning, rensing mm.
Ved eventuell flekkfjerning eller rensing bør du utvise stor forsiktighet, og først teste den valgte metode på et mindre synlig sted på møbelet.

Forsøk aldri på egen hånd å rense hudmøbler med kjemikalier inneholdende løsemidler eller slipemidler. Dette løser opp overflatebehandlingen som huden er beskyttet med, og vil også ødelegge fargen på huden. Andre fettoppløselige vaskemidler bør heller ikke benyttes, da disse vil forårsake at huden tørker ut. Vær oppmerksom på at mange vaskemidler inneholder løsemidler og fettløselige stoffer. Benytt heller ikke skokrem, bonevoks, møbelpolish mm., som vil avsette en fet og støvsamlende hinne på møbelhuden.

Vi anbefaler spesialprodukter for hud.

Spis sammen

Senso i kantine?

Spisesoner har helt spesielle krav til funksjon. Renslighet er et slikt funksjonskrav. Nå åpner vi også for at Senso kan leveres med en avstand mellom sete og rygg for enklere renhold.

Skrevet av Pål 14.08.2020
Opplev sammen

CASE/ Åsane Kulturhus og VGS

Da Åsane bydel skulle bygge ny storstue var det viktig at denne skulle være enkel å håndtere. Nå står de to salene vi har levert ferdige til skolestart med en stol som gir enklere renhold og drift. Da stiller vi oss spørsmålet: Har vi i Fora Form sammen med vår partner Jezet bygget Norges mest innovative skyveamfi?

Skrevet av Pål 12.08.2020