Fjell stol har en spalte mellom sete og rygg for lett renhold Fora Form
Fora Form

Møbeltekstiler

- bruk, stell og vedlikehold

Skrevet av Tone 01.01.2020

Vedlikehold

Jevnlig vedlikehold

Smuss og støv som blir liggende i stoffet er med på å bryte ned tekstilfibrene,og vil bidra sterkt til å forkorte stoffets levetid. Regelmessig støvsuging med myk børste hemmer nedbrytingen, og er helt nødvendig for at stoffet skal oppnå lang levetid.

Hovedrengjøring

Til hovedrengjøring anbefales skumrens. Kontakt din møbelhandler for veiledning. Dette gjelder ikke for kunstlær.

Flekkfjerning

Når uhellet er ute, er det viktig å fjerne flekken så raskt som mulig. Får du en flekk du er usikker på hvordan du skal fjerne, kontakt gjerne Fora Form.

Kontroller fargeektheten

Ved hovedrengjøring og flekkfjerning skal du alltid sjekke at tekstilens fargestoff tåler det middelet du skal bruke. Gjør en prøve på et sted på møbelet som ikke synes, la tørke og sjekk resultatet.

Laminerte tekstiler

Laminerte tekstiler som f.eks cover bør støvsuges regelmessig. Ved behov kan tekstilet vaskes med en fuktig klut eller med tekstilsjampo egnet for møbeltekstiler. Møbelet må ikke gjennombløtes, da det kan skade skummet og limets egenskaper.

Kunstlær

Kunstlær trenger normalt ikke annet vedlikehold enn mildt såpevann.
Såperester vil bidra til bryte ned kunstlæret. Det er viktig at all såpe blir
fjernet med rent vann umiddelbart. Vi anbefaler spesialvaskemidler for
vinyl/kunstlær. Enkelte typer kunstlær tåler desinfiserende midler, dersom
dette blir brukt er det påkrevet å skylle med rent vann.

Forsiktighetsregler

Lysekthet

Mange møbler ødelegges unødig av påvirkning fra sollys. Husk at all lys påvirkning vil svekke både fibrene og fargestoffene i tekstilet. Selv om møbeltekstilet har høy lysekthet, bør møbelet plasseres slik at direkte sollys og skarpe reflekser unngås. Solskjerming anbefales, men vær samtidig oppmerksom på at ikke alle tekstiler i markiser og gardiner stopper skadelige UV-stråler.

Klær kan skade

Klær med skarpe detaljer, ekstremt grove sømmer, nagler og belter med metallbeslag, øker slitasjen og kan trekke ut tråder. Særlig nye dongeriklær kan medføre fargesmitte.

Væsker og fuktighet

En rekke fibre svekkes og endrer egenskaper i våt eller fuktig tilstand. Gjør det til en regel å la stoffet tørke før det tas i bruk etter fuktbehandling. Løsemidler, alkohol og andre væsker kan påvirke fargene og gi skjolding. Løsemidler må aldri brukes før du har fargetestet på et ikke synlig sted.