BUD meny

BUD

En leken stol til møterommet eller spiseplassen og din nye bestevenn! Oppdag alle BUD varianter her:
Senso meny

Senso

En multi-modulær sofa og et av våre bestselgende produkter gjennom tidene. Hvordan ser ditt neste Senso oppsett ut?
Jobb sammen

Jobb sammen

Møteplasser påvirker organisasjonskulturen. Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg med arbeidsplassutforming her:
Spis sammen

Spis sammen

Spiseplassen er organisasjonens viktigste kulturbygger. Vi gir deg våre beste tips for å skape en hyggelig spiseplass her:
Reform

Fora ReForm

En bærekraftig tilnærming til vår designarv: nytt liv til designklassikere.
Vår historie

Vår historie

Helt siden 1929 har vi laget norske kvalitetsmøbler på Ørsta i Sunnmøre. Lær mer om vår designarv og hvordan vi har forvaltet denne i snart 100 år!
Mask Group 10

Kvalitet og miljø

Fora Form ønsker å være med på å dyrke frem det nye arbeidslivet, hvor bærekraft er like mye menneskehensyn som miljøhensyn.

Møbler som varer

Vår bærekraftsvisjon

Vår bærekraftsvisjon begynner med kvalitet og håndverk. Vi tror at ekte bærekraft starter med å skape produkter av høy kvalitet som er bygget for å vare i generasjoner. Ved å sette funksjon, kvalitet og levetid som fremste kriteria for vår produksjon sikrer vi at våre møbler er robuste, pålitelige og motstandsdyktige mot både slitasje og tidens tann.

Møbler uten trender

For oss er det viktig å skape tidløse møbler som motstår kortsiktige trender og mote. På den måten ønsker vi å bidra til å redusere behovet for hyppige oppdateringer og bruk-og-kast mentaliteten. Dette sparer samfunnet for ressurser, og reduserer avfall. Vi bærer til den dag i dag klassikere fra både 50- og 60-tallet i vår kolleksjon, og en rekke av våre tidligere møbler er fortsatt aktuelle i offentlige bygg over hele Norge.

Knekk Fora Form Oyehaug web 0371 kopi
VÅR FORPLIKTELSE:
Hos Fora Form har vi alltid hatt en rotfestet forpliktelse til å levere møbler som ikke bare er fine og funksjonelle, men som også er varige og tidløse, og på den måten bærekraftige på den mest meningsfulle måten. Det er vi stolte av!

Forvalting av arv

Møbler som varer

Fordi vi bærer en historie som strekker seg helt tilbake til 1929, vet vi at det finnes en mengde Fora Form møbler i markedet. Helt siden 1929 har vi hatt samme tankesett når det kommer til design og produksjon; Fora Form skal lage møbler som varer. Mange av de eldre produktene som fortsatt befinner seg i markedet er fullgode produkter, utsatt for tidens tann – allikevel med samme gode funksjon.

Tjenesteutvikling

Av den grunn har det lenge vært viktig for oss å jobbe frem en tjeneste, hvor vi kan tilby eierne av disse produktene muligheten til å forlenge deres levetid, slik at de kan fortsette å leve og harmonere med interiør og miljø i samtiden. På den måten ønsker vi å være med å forvalte Fora Forms historie og arv. I tillegg til det vi mener er en viktig del av vår felles kulturarv.

Fora Form Re Form Original Laminette chairs being assembled kopi

Fora ReForm

I begynnelsen av 2023 lanserte vi derfor vår første tjeneste; Fora ReForm – et konsept som skal gi Fora Form produkter nytt liv gjennom lokal oppgradering og ny sertifisering. En bærekraftig tilnærming til vår designarv. Med Fora ReForm ønsker vi å skape et sirkulært kretsløp fra råvare til gjenbruk, og dermed hindre at et møbel blir kastet som følge av et slitt trekk, ødelagt armlene eller utdatert preg.

50-70% redusert fotavtrykk

Ved å reparere eller gjenbruke et Fora Form møbel reduserer vi fotavtrykket med 50-70% sammenliknet med kjøp av nytt møbel. Ved å velge denne ordningen får du både et fornyet og oppgradert møbel, og en ny 5-års garanti. I tillegg utsteder vi også en ny miljødeklarasjon (EPD) for det reformerte produktet som dokumenterer det faktiske CO2-avtrykket og miljøfordelene ved å velge Fora ReForm.

Kvalitet

I selskapet

Fora Form har omfattende erfaring med å produsere langvarige møbler. Ved å benytte slitesterke materialer, forlenger vi både den funksjonelle og estetiske verdien av produktene. I tillegg opprettholder vi et bevisst forhold til våre standardmaterialer, som er spesielt egnet for offentlig bruk, og tåler slitasje. Med ISO 9001-sertifisering, sikrer vi at våre kunder får produkter og tjenester av forventet kvalitet. Ved å integrere miljø- og arbeidsmiljøstyring i vårt kvalitetsstyringssystem, forplikter vi oss til kontinuerlig forbedring gjennom definerte kvalitetsmetodikker.

I våre produkter

Fora Form sikrer at møbler ment for offentlig bruk oppfyller Møbelfakta-kravene. Møbelfakta stiller blant annet krav til styrke, holdbarhet, materialkvalitet, stabilitet, brennbarhet, overflatebehandling og sikkerhet. Vi jobber kontinuerlig med å få samtlige Fora Form produkter testet og godkjent i henhold til disse kravene. I forhold til materialer velger vi disse nøye, og våre anbefalinger er basert på materialets egenskaper og bruksområder, slik at våre kunder kan ta informerte valg for best mulig resultat.

Fora Form Bud production

Miljø

I selskapet

Fora Form tar ansvar for sitt fotavtrykk både i produktene og fabrikken i Ørsta, demonstrert gjennom ISO-sertifiseringer som ISO 9001 for kvalitetsstyring og ISO 14001 for miljøstyring. Vi forplikter oss til kontinuerlig forbedring av miljø- og kvalitetsaspekter gjennom integrasjon av miljøstyring i kvalitetsstyringssystemet. Dette inkluderer oppfølging av viktige miljøaspekter som energi, ressursforbruk, avfallshåndtering og kjemikaliebruk.


Våre produkter er laget av sporbare råvarer med fokus på minimal ressursbruk og kildesortering av avfall for høy gjenvinningsgrad. Vi bruker FSC-godkjent treverk og kjøper 100 % fornybar energi. Vår tilnærming strekker seg til våre underleverandører, der alle standardtekstiler er sertifisert etter miljøstandardene i tekstilbransjen.

I produktene våre

Fora Form gjennomfører livsløpsanalyser og stiller miljøinformasjon tilgjengelig gjennom bransjens miljødeklarasjon, EPD. Dette gir en detaljert oversikt over produktets innhold, transport og emballasje, og resulterer i en CO2-ekvivalent, som gir et grunnlag for sammenligning av miljøpåvirkning. Alle produkter, inkludert de med FSC-godkjent trevirke, skal ha en EPD.


Vi designer våre produkter for lang levetid og resirkulerbarhet, og påvirker våre underleverandører og transportører til å følge miljøstandarder og effektive transportløsninger. Bærekraft er integrert i produktutviklingsprosessen for å sikre valg som gir lav CO2-verdi på EPD-en. Produktene våre blir også miljømerket av TYPE 1, som EU Ecolabel, Svanemerket eller Svensk møbelfakta kort tid etter lansering.