BUD meny

BUD

En leken stol til møterommet eller spiseplassen og din nye bestevenn! Oppdag alle BUD varianter her:
Senso meny

Senso

En multi-modulær sofa og et av våre bestselgende produkter gjennom tidene. Hvordan ser ditt neste Senso oppsett ut?
Jobb sammen

Jobb sammen

Møteplasser påvirker organisasjonskulturen. Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg med arbeidsplassutforming her:
Spis sammen

Spis sammen

Spiseplassen er organisasjonens viktigste kulturbygger. Vi gir deg våre beste tips for å skape en hyggelig spiseplass her:
Reform

Fora ReForm

En bærekraftig tilnærming til vår designarv: nytt liv til designklassikere.
Vår historie

Vår historie

Helt siden 1929 har vi laget norske kvalitetsmøbler på Ørsta i Sunnmøre. Lær mer om vår designarv og hvordan vi har forvaltet den i snart 100 år!
Ima153514
Hva blir den nye normalen?
Fora Form

Corona-viruset minner oss om viktigheten av møter

Vi er opptatt av å lage gode møteplasser, men det som skjedde med timeplanen vår denne uken kan endre hvordan vi verdsetter møter. Hva blir den nye normalen?

Skrevet av Pål 13.03.2020

Globalt sammenbrudd, Black Swan-krasjet eller Corona-krisen, de skildrer alle det samme dystre bildet. En del av bildet er realiteten at sosial avstand hindrer oss i å ha sosial kontakt, og som endrer noe av dynamikken i kultur og i arbeidsmiljøet. Bedrifter må finne nye former for å kommunisere for å holde hjulene i bevegelse og beholde felles mål, det er den delen er den enkle delen. Den vanskelige delen er å videreføre alle de uformelle møtene og de store fordelene ved det.

Con stoler med meier og Roma bord Fora Form

For en uke siden var vi bekymret for hvordan vi skulle planlegge møtene i neste uke. Midt i uken ble møte etter møte avlyst, og mot slutten av uken forberedte vi oss også på sosial distansering.

Den andre konsekvensen var at verden i løpet av en svært kort periode så verdier og forretningsideer smuldre. For en uke siden var vi bekymret for hvordan vi skulle planlegge møtene i neste uke. Midt i uken ble møte etter møte avlyst, og mot slutten av uken forberedte vi oss også på sosial distansering. Bak den travle timeplanen sto folk. Mennesker hvis behov hadde skiftet, og ved å prioritere det som kom først. Grunnlaget for omsetning fremover så mørkt ut, hvis man ikke det kommer en ny normal.

Ledere må nå planlegge møter gjennom kanaler som opprettholder organisasjonskulturen, og hvordan finne samme måter for å opprettholde lagånden?...

Myk bord og Planet stol Fora Form

Man kan til og med si at vi ble slått ned noen få nivåer på Maslows behovspyramide. Ved å gå fra å realisere personlig potensial, søke selvoppfyllelse eller søke personlig vekst til grunnleggende fysiologiske behov og neste nivå der sikkerhetsbehov står i fokus. Vi satte familiene våre først, slik at vi kunne stå sammen i å stoppe viruset.

Fora Form er opptatt av å lage gode møter, det en del av forretningsidéen vår og vi forkynner om samhandling og fordelene ved samspill på tvers av ulikhet og hvordan møteplasser bidrar til dette. Vi forteller om hvordan samspill som overvinner sosial status, hudfarge, politiske ståsteder eller seksuell legning, vil være til nytte for organisasjonen din og gi økt innovasjon, innsikt og forbedret arbeidsmiljø.

Denne uken innså vi og alle andre rundt oss hvor mye verdi som skapes i møter og ved å komme sammen, eller hvor mye disse møtene har betydd for oss.

Denne uken innså vi hvor mye disse møtene har betydd for oss...

Fjell konferansestoler i et møterom hos Fora Form

Uformelle møter med kollegaer er en del av vår daglige rutine; uten morgenkaffen, hvordan vil du vite hva dine kollegaer gjør og hvordan de har det? Det slutt på møtet ved kjøleskapet rundt kl 10, da du sa noe morsomt til en kollega og fikk bekreftelsen at “han er en morsom fyr”. Det er slutt på å samle alle som eier et problem i et rom for å løse problemet over bordet. Historier om selskaper som utviklet morgenmøter på nettet som obligatorisk for å gi en følelse av lagånd og pulsholder. Bedrifter som har ettermiddagsmøter for å avslutte dagen sammen og sikre at så mange hjul som mulig var i gang. Ledere må nå planlegge møter gjennom kanaler som opprettholder organisasjonskulturen, og hvordan skal opprettholde den samme lagånden? Møtene som ble planlagt i en sofa for å gjøre det mer uformelt, hvilken kanal vil gi samme resultat i en digital verden?

Uten å møte mennesker og kunne påvirke partnerne dine og kunder i ønsket retning, hvordan kan du påvirke dem nå?

Eksterne møter er de som skader oss mest på kort sikt, og kan være en av grunnene til å skylde for det globale økonomiske sammenbruddet. Uten å møte mennesker og kunne påvirke partnerne dine og kunder i ønsket retning, hvordan kan du påvirke dem nå? Hvilke verktøy har du tilgjengelig? Dette kan ikke fortsette for alltid, hva er den nye normalen?

Mange selskaper har en velutviklet kultur for videobaserte møter. Avanserte online møtesystemer som lar deg ha møter på tvers av uansett fysisk beliggenhet. Ettersom tidsplanen endret seg i forrige uke, forsøkte mange å endre møtene til å være videobaserte. Det er ikke uvanlig å bruke videokonferanse for interne møter, men ikke for eksterne. Å bli kjent med hvordan du bruker maskinvaren vil være en bratt læringskurve i seg selv, men også finne en plattform. En plattform der du møter så mange som mulig og sørger for at du ikke ekskluderer noen kunder med en bestemt programvare. Mange virksomheter har ikke maskinvaren som kreves. Andre aner ikke hvordan de skal booke et nettmøte eksternt, selv om de har et operativt system.

Con barstoler hos Aker BP Eureka Ark int Magu design Foto Arne Bru Haug

Kan denne epidemien dulte mennesker til å utvikle bedre digitale eksterne møter raskere enn de ville ha gjort? Og hvordan vil dette endre fremtiden for møterom og hvordan de ser ut? Foreløpig er det eneste vi vet at det kommer til å bli en ny normal. Vår spådom er at grensesnittet mellom deg og interessentene dine kan ha et nytt fokus, og vår jobb er å finne ut hvordan du kan forenkle det.


Ironien er at løsningen kan være det som ble dømt til å være døden for fysiske møter. Verktøy som sosiale medier, e-post og videokonferanser har alle vært i sentrum av dystre framtidsscenarier. Scenarier som skildrer en fremtid uten mellommenneskelig kontakt, og redusert involvering og silotankegang som et resultat. Noen av scenariene kan ha sannhet i seg. Vi har sett forferdelige eksempler på hva digitale algoritmer der likesinnede finner likesinnede finner hverandre kan få frem hos mennesker. Fora Form tror på å finne kanaler som opprettholder samspillet som bringer mennesker sammen til tross for forskjellene, og å planlegge for å gi organisasjonen et mangfoldig syn også etter denne krisen.

Clint stoler med lav rygg og armlen sammen med Roma elipse bord Fora Form

I tider som dette må vi planlegge for en ny i morgen. Sørg for at vi kan ta en morgenkaffe om noen måneder med de samme vennlige vitser på hverandres bekostning uten at noen føler at de ikke hører hjemme lenger. Den virkelige utfordringen er å beholde fellesskapsfølelsen.

Hold deg oppdatert!

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær den første som får vite om nyheter, inspirasjon, produktlanseringer, eventer, messer og mer! 

Kategori
Land