BUD meny

BUD

En leken stol til møterommet eller spiseplassen og din nye bestevenn! Oppdag alle BUD varianter her:
Senso meny

Senso

En multi-modulær sofa og et av våre bestselgende produkter gjennom tidene. Hvordan ser ditt neste Senso oppsett ut?
Jobb sammen

Jobb sammen

Møteplasser påvirker organisasjonskulturen. Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg med arbeidsplassutforming her:
Spis sammen

Spis sammen

Spiseplassen er organisasjonens viktigste kulturbygger. Vi gir deg våre beste tips for å skape en hyggelig spiseplass her:
Reform

Fora ReForm

En bærekraftig tilnærming til vår designarv: nytt liv til designklassikere.
Vår historie

Vår historie

Helt siden 1929 har vi laget norske kvalitetsmøbler på Ørsta i Sunnmøre. Lær mer om vår designarv og hvordan vi har forvaltet den i snart 100 år!
Fora Form

Knekk familien vinner internasjonal designpris

Fora Form stakk av med den gjeveste prisen i Mix Interiors prisutdeling i London torsdag. Knekk vant prisen årets produkt i kategorien sittemøbler. Juryen beskriver Knekk familien slik: «Bra konsept som subtilt vipper brukeren fremover for å oppmuntre til engasjement. Bærekraftig produksjon og stilfullt nordisk design: Knekk krysser av i alle bokser.» Knekk er designet av den norske designeren Jon Fauske og produsert i Ørsta.

Skrevet av Pål 23.06.2023
M logo

Knekk familien

Knekk serien er laget for kreativitet og sosiale møteplasser i elegant og solid heltre av eik. Idéen bak Knekk serien var å skape et møbel for engasjerende møter hvor deltakeren naturlig blir dyttet fremover i en fremoverlent positur. Heltreserien har et klart nordisk uttrykk, god komfort, stor bredde og helhetlig stil.

Den nye Knekk stolen skaper både rom for tilbakelent refleksjon og fremoverlent diskusjon på̊ grunn av den todelte sitteplaten. Stolen kommer både med og uten armlener og har et elegant utrykk. Stolen kan også̊ leveres med setebrikke i sete og rygg for ytterligere komfort. Stolen uten armlene kan stables.

Juryens begrunnelse for årets sittemøbel:
«Bra konsept som subtilt vipper brukeren fremover for å oppmuntre til engasjement. Bærekraftig produksjon og stilfullt nordisk design: Knekk krysser av i alle bokser.»
Mixology23 Awards Fora Form 2 kopi

– Fora Form jobber kontinuerlig for å lage møbler for samarbeid og gode sosiale settinger og Knekk har på kort tid blitt et av våre viktigste signaturmøbler. Dette er andre gang Jon Fauske belønnes med en pris for god design, og dette beviser at han virkelig er en designer å regne med for fremtiden, sier Pål Eid-Hviding, Markedssjef i Fora Form. Knekk krakken ble belønnet med DogAs designpris for årets nykommer i 2019.

– Det har blitt viktigere for folk å ha det hyggelig på jobb etter pandemien, og ha soner og møbler som tilrettelegger for samarbeid og sosialisering. I Fora Form ønsker vi å legge til rette for de store innendørsopplevelsene, og Knekk er en serie som bidrar til det, sier Eid-Hviding. Knekk var resultat av Fauskes studentoppgave hvor han tolket Fora Forms slogan «Der mennesker møtes».

.

Knekk Fora Form location web 0849
.
Jon Fauske in a Knekk chair from Fora Form
.
Knekk Fora Form extras web 0670
.

- Dette er stort! Jeg er utrolig glad, stolt og takknemlig for at Knekk familien har fått denne prisen og blir lagt merke til – også utenfor Norge. Stor takk til Mix Interior og juryen for denne prisen. Jeg vil også si tusen takk til alle i Fora Form, som har satset og vært med på å utvikle dette prosjektet. Gratulerer så mye til dere, sier Jon Fauske.

Todelt sitteplate hever funksjonen

Knekk med den karakteristiske todelte sitteplaten er designet av Jon Fauske og har siden den så dagens lys i 2019 blitt særlig populær på̊ arbeidsplasser hvor kreativitet står i sentrum og i sosiale soner på̊ arbeidsplasser og serveringssteder.

Knekk ble først designet som barkrakk med høyt bord og har i år blitt lansert som en hel serie med stoler, bord i flere størrelser og benk. Det unike designelementet er den todelte sitteplaten som både tilrettelegger for fremoverlent samarbeid og vanlig sittestilling.

Hold deg oppdatert!

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær den første som får vite om nyheter, inspirasjon, produktlanseringer, eventer, messer og mer! 

Kategori
Land