BUD meny

BUD

En leken stol til møterommet eller spiseplassen og din nye bestevenn! Oppdag alle BUD varianter her:
Senso meny

Senso

En multi-modulær sofa og et av våre bestselgende produkter gjennom tidene. Hvordan ser ditt neste Senso oppsett ut?
Jobb sammen

Jobb sammen

Møteplasser påvirker organisasjonskulturen. Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg med arbeidsplassutforming her:
Spis sammen

Spis sammen

Spiseplassen er organisasjonens viktigste kulturbygger. Vi gir deg våre beste tips for å skape en hyggelig spiseplass her:
Reform

Fora ReForm

En bærekraftig tilnærming til vår designarv: nytt liv til designklassikere.
Vår historie

Vår historie

Helt siden 1929 har vi laget norske kvalitetsmøbler på Ørsta i Sunnmøre. Lær mer om vår designarv og hvordan vi har forvaltet denne i snart 100 år!
Up sofa and Camp tables at Fora Form
Referanseprosjekter

Nytt showroom i Bergen

Bergen har fått en ny storstue for fremtidens kontorlokale. Et miljø hvor rammene tar utgangspunkt i Fora Forms slogan: Der mennesker møtes. I tillegg til å være showroomet til Fora Form og Modular Lighting Instruments, er lokalet også kontor for Atea Bergen. Atea er en av Nordens største IT-selskap, og derfor ivaretar showroomet både digitale og fysiske møter.

Skrevet av Pål 19.12.2022

Showroomet tar sikte på å vise løsninger for fremtidens kontorløsninger og hvordan hybride arbeidsformer endrer måten vi tenker på det fysiske kontoret. Det er tre spørsmål som må besvares når man bygger kontor i dag:

  • Hvilken rolle spiller kontoret i fremtidens arbeidsliv?
  • Hvordan ivareta en digital hybrid arbeidsform?
  • Hvordan bygge gode team når mange foretrekker hjemmekontor?

Det nye showroomet er plassert på Laksevåg i Bergen med nydelig utsikt over Puddefjorden. Sammen med Atea Bergen og deres 160 ansatte flyttet Fora Form og Modular Lighting Instruments inn i "Spydspissen" i løpet av sommeren 2022. Det tar tid å komme på plass i nye lokaler, men endelig kan vi stolt åpne dørene og ønske; velkommen inn!

Senso sofa Camp table and Misto in Bergen at Fora Form

SOSIALE SONER SOM BYGGEKLOSSER

"Miljø skaper mennesker" er det et ordtak som heter, men ett menneske skaper ikke et miljø alene. Et godt miljø får man av gode lagkamerater som vil deg og bedriften de jobber for godt. Lagfølelsen får man av å treffes.

Gjennom hele showroomet er det store sosiale soner gjør at man får plass til hele avdelinger. Nøkkelen ligger i å skape en følelse av å gå glipp av noe ved ikke å dra på kontoret. Attraktiviteten i miljøet er menneskene, møblene er byggeklossene som gjør det mulig.

Senso sofa Camp chairs and Misto ottoman at Fora Form
Up sofa and ottoman Camp table Fora Form
Tind sofa and Root table at Fora Form

Uformelle møter

Noe som er vanskelig å få til digitalt er kjappe uformelle møter. Møter hvor man diskuterer stort og smått. Noen ganger tar man med seg kaffekoppen for å diskutere helgens aktiviteter, andre ganger for å teste ut nye ideer. Felles for de to disse situasjonene er uformelle rammer. Rammer som gjør det mindre farlig å åpne seg og være sårbar. To omsluttende Tind sofaer er gode rammer for slike møter.

Situasjonen lar seg vanskelig overføre inn i et digitalt univers, og derfor er det enda viktigere å ivareta dette behovet på arbeidsplassen. I showroomet finner man flere slike soner for å ivareta de gode fruktene som kommer av uformelle møter.

Senso sofa with high bacrest and L table at Fora Form
Con chars and bar stools Myk table and Senso bar sofa at Fora Form

Kaffesonen som kjerne

At kaffesonen har en spesiell plass i manges hjerter er ikke vanskelig å forstå. Enten du oppsøker sonen for å treffe mennesker eller få energi på andre måter er det en pause i hverdagen.

I showroomet er dette selve kjernen i lokalet. Kaffesonen er det første du møter når du kommer inn døren, og gir med det en god start på ethvert møte. Sonen er lagt opp til å kunne brukes som en daglig møteplass, samt som en samlingsplass for hele bedriften og spesielle anledninger.

Dwell chairs and a big Kvart table at Fora Form
Con chairs with veneer backrest and Myk table at Fora Form
Tind chairs and Root table at Fora Form
Knekk bar stools and Knekk table at Fora Form

De engasjerende møtene

Det er mange elementer som kan være med å bidra til at et møte oppleves som gøy og spennende. Dette kommer ned til hva som inspirerer deltakerne; temaet, møtedeltakere eller miljøet møtet foregår er alle byggeklosser som bidrar.

Showroomet har ulike måter å inspirere til engasjerende møter. Enten det er Knekk krakkenes evne å dulte deltakerne til å være fremoverlent eller møterom med spennende formasjoner og belysning fra Modular Lighting.

Planet chairs and a Myk table at our showroom in Bergen
Dwell chairs and Kvart table in a meeting at Fora Form
Con chairs and Kvart table at Fora Form
Con bar stool and Myk table at Fora Form in Bergen

Det hybride møtet

Dagens møter skal ivareta minst to hensyn; det fysiske møtet og samspillet opp mot digitale løsninger. I showroomet finnes rom for ulike typer møter, de kortere møtene som krever mindre komfort både i forhold til digitale løsninger og stopningen på møblene eller rom for møter som varer hele dagen.

Samlokaliseringen med Atea gjør at man i showroomet kan ta eierskap til hele opplevelsen av møterommet. Mens Atea har full kontroll på hva som skal til for å levere topp digitale møter, vet vi hva som skal til for å lage et godt møte fysisk. Både bord og stoler er tilpasset hvert enkelt rom for å gi den beste møteopplevelselsen.

Fjell chairs and Kvart table in a meeting room at Fora Form

Samlokaliseringen med Atea gjør at vi i showroomet kan gi hele opplevelsen av et møte - både digitalt og fysisk.

Clint chairs and Kvart table in a meeting rom at Fora Form in Bergen
Fjell chairs with high bakrest and Kvart table at Fora Form in Bergen
Dwell chairs and Kvart table in a meeting at Fora Form

Vil du komme på besøk, oppleve showroomet og samtidig lære litt om hvordan vi ser på fremtidens kontor. Ta kontakt!