Fora Form har en historikk i særklasse når det kommer til å bruke design som et strategisk virkemiddel. Ved å samarbeide med aktuelle designere har vi løst tidsåndens behov på en måte som skriver designhistorie.
I dag er Fora Form en av Skandinavias største leverandør av møbler til møteplasser. Arven og de nordiske verdiene våre har vi imidlertid tatt godt vare på. Møblene våre skal tross alt sørge for meningsfulle interaksjoner der mennesker møtes. Da er demokrati, likestilling og tillit viktig, og det påvirker alle designprosessene våre.
– Verden vil alltid være i endring og vi skal endre oss sammen med den. Likevel er vi stolte av historien vår og tar med oss mye av arven vår inn i arbeidet, sier Pål Eid-Hviding, markedssjef i Fora Form.
Innovasjoner store og små
Fora Forms designmetodikk har ikke bare sørget for utmerkelser. Den har også resultert i små og store innovasjoner. Da Laminette vant DOGA-merket (opprinnelig "Merket for god design) i 1967 var en av de første polstrede stablestolene designet for rom som samler mange mennesker på en gang. Sannsynligheten for at du har sittet i en Laminette er rimelig stor, for det er solgt over én million slike stoler over hele verden.
Designklassikeren City ble tildelt Klassikerprisen av Norsk Industri i 2020. City ble designet av Øyvind Iversen i 1956.
Fra gamle klassikere, til morgendagens klassikere
Listen over prisvinnende produkter fra Fora Form er lang og over kan du se noen av dem. Det er imidlertid ikke bare gamle klassikere som har fått heder og ære. Bare siden 2000 har Fora Form mottatt 19 designpriser.
Blant annet for stolen Copenhagen i 2009. Den designet Lars Tornøe for den norske ambassadørboligen i Danmark som en del av sin masteroppgave. Det markerte starten på et langvarig samarbeid med en av vår tids fremste møbeldesignere.
Camp ble tildelt DOGA-merket i 2017 og er et tydelig bevis på Fora Forms verdier. Den er fleksibel og gir rom for interaksjon. Med to ulike høyder på ryggen tilbyr vi ulike grader av komfort og intimitet.
Kvart, Fjell, Clint, Clip og bordene Root har også blitt tildelt designpriser de senere årene. Kanskje ser vi dem i historiebøkene om 60 år?