BUD meny

BUD

En leken stol til møterommet eller spiseplassen og din nye bestevenn! Oppdag alle BUD varianter her:
Senso meny

Senso

En multi-modulær sofa og et av våre bestselgende produkter gjennom tidene. Hvordan ser ditt neste Senso oppsett ut?
Jobb sammen

Jobb sammen

Møteplasser påvirker organisasjonskulturen. Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg med arbeidsplassutforming her:
Spis sammen

Spis sammen

Spiseplassen er organisasjonens viktigste kulturbygger. Vi gir deg våre beste tips for å skape en hyggelig spiseplass her:
Reform

Fora ReForm

En bærekraftig tilnærming til vår designarv: nytt liv til designklassikere.
Vår historie

Vår historie

Helt siden 1929 har vi laget norske kvalitetsmøbler på Ørsta i Sunnmøre. Lær mer om vår designarv og hvordan vi har forvaltet denne i snart 100 år!
Elva Hotell in Voss
Referanseprosjekter

CASE / Elva Hotell

15. juni hadde Elva Hotell åpningsdag og innvielse av sitt splitter nye hotell og restauranttilbud på Voss. Hotellet skal binde sammen ekstremsport og naturopplevelser med spektakulær overnatting, matkultur, arkitektur og design.

Skrevet av Iselin 12.08.2023
-For oss var det viktig at dette skulle bli et komplett hotell med de fasilitetene som hører med – restaurant, bar, konferanserom, spaanlegg og andre fellesfunksjoner har alle vært viktige funksjoner for oss å få med i den totale opplevelsen, sier Frode Solbakk hotelldirektør hos Elva Hotell.

Da Elva Hotell i Voss skulle planlegges var ønsket å skape et hotell med nyskapende arkitektur der naturbaserte opplevelser skulle være en sentral del av det totale konseptet. Ikke bare var det viktig at hotellrommene og overnattings-opplevelsen skulle fremstå som uavhengige og eksklusive enheter; her har også design og valg av møblement vært diskutert helt siden de første arkitektskissene ble presentert.

Fora Form Knekk tablesetting in Elva Restaurant

Et landskapshotell

Utformingen av Elva Hotell har derfor vært sentrert rundt et hovedbygg med moderne fellesfunksjoner, kombinert med frittliggende overnattingsrom tett på naturen. Oppdraget gikk til Mange Bekker Arkitektur, og resultatet har blitt det som kan beskrives som et landskapshotell.

Design og arkitektur som virkemiddel

Design og arkitektur har vært et viktig virkemiddel for å få et helhetlig konsept i den totale hotellopplevelsen. Solbakk nevner blant annet den økende interessen for å leie eksklusive tretopphytter som inspirasjon for prosjektet, og dette i kombinasjon med den tett påliggende naturen er med på å understreke konseptet ytterligere.

.

Fora Form conference room with Knekk chairs
.
Fora Form furniture Elva view
.
Elva Hotell
.
Fora Form Knekk chairs and table
.
Fora Form Knekk chair in conference room
.
Fora Form Knekk chair detail
.
Fora Form conference room with Knwkk
.
Fora Form Knekk tablesetting
.
Helt siden de første skissene har bærekraft ligget som et premiss for hotellet. I den sammenheng sier Solbakk har det har vært helt naturlig å tenke kortreist, også når det gjaldt møbler og innredning.
-Fora Form med sine Norske designere og produksjon i Ørsta pekte seg tidlig ut til å bli en sentral samarbeidspartner, sier Solbakk.
Fora Form Knekk tablesetting in rrestaurnant

Resultatet har blitt en bred leveranse av Knekk familien som ble lansert tidligere i 2023, designet av Jon Fauske. I hotellets samlingspunkt, restauranten, har Fora Form stått for alt av møblement inkludert stoler og bord i ulike størrelser. Bordene kan enkelt sammenføyes og på den måten skape fleksibilitet i rommet ved ulik bruk. Stolene er gjennomgående i utførelse, og totaliteten skaper en helhetlig, eksklusiv og nordisk preget restaurant.

Hotelldirektør Frode Solbakk:
- Knekk-serien med sine spesielle vinkler passet hotellet ekstremt bra, da hotellet knapt har en eneste vinkel som er rett.
Fora Form Knekk chairs in Elva conference room

I hotellets konferanserom har Fora Form også stått for sittemøblement, og Knekk stolene sørger for en helhetlig, stram og nordisk tilnærming til det tradisjonelle konferanserommet. I kombinasjon med naturskjønne omgivelser, harmonisk fargevalg og naturlige materialer skaper dette en unik konferanseopplevelse som står sterkt sammen med resten av hotellkonseptet.

"Vi har oppnådd akkurat det vi ønsket – våre gjester nevner spesielt utsikten, arkitekturen og møbeldesignet", sier Solbakk.

Siden møblene ble valgt tidlig i prosessen sier Solbakk at arkitekt og interiørarkitekt kunne velge materialer og farger som passet til møblene, og at tilbakemeldingene fra gjestene er unisont «begeistret».

Fora Form Knekk chairs in conference setting

Foto: Ida Bjørvik v/Hest Agentur
Arkitekt: Mange Bekker Arkitektur AS
Forhandler: Holmris FormFunk