BUD meny

BUD

En leken stol til møterommet eller spiseplassen og din nye bestevenn! Oppdag alle BUD varianter her:
Senso meny

Senso

En multi-modulær sofa og et av våre bestselgende produkter gjennom tidene. Hvordan ser ditt neste Senso oppsett ut?
Jobb sammen

Jobb sammen

Møteplasser påvirker organisasjonskulturen. Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg med arbeidsplassutforming her:
Spis sammen

Spis sammen

Spiseplassen er organisasjonens viktigste kulturbygger. Vi gir deg våre beste tips for å skape en hyggelig spiseplass her:
Reform

Fora ReForm

En bærekraftig tilnærming til vår designarv: nytt liv til designklassikere.
Vår historie

Vår historie

Helt siden 1929 har vi laget norske kvalitetsmøbler på Ørsta i Sunnmøre. Lær mer om vår designarv og hvordan vi har forvaltet den i snart 100 år!
Finansp 2
Referanseprosjekter

CASE / Finansparken

Arkitektene i Helen & Hard og Saaha har formgitt et praktbygg. Prosjektet Finansparken i Stavanger er en arena for verdiskaping. SpareBank 1 SR-Bank sitt nye hovedkontor åpnet dørene i november 2019. 650 ansatte er endelig samlokalisert i et bygg. Bygget er nominert til ikke mindre enn to priser; prisen for årets bygg (5 nominerte) og prisen for årets trebygg (3 nominerte).

Skrevet av Pål 18.03.2020

"Arkitektene i Helen & Hard og Saaha har formgitt et praktbygg og SR-Bank la tidlig vekt på på miljøvennlige og bærekraftige løsninger"

Tind sofaer med høy rygg lager en skjermet sittegruppe Fora Form

SpareBank 1 SR-Bank hadde som mål å samle de ansatte i ett bygg. Med dette utgangspunkt så Finansparken dagens lys. Bygget er med sine 22.800 m2 et av Europas største næringsbygg med bærekonstruksjon i tre. "Å komme inn i Finansparken føles lunt, det lukter godt og føles lunt." uttaler Pia Fischer, prosjektleder av bygget. Finanparken er miljøklassifisert som BREEAM nor Outstanding. BREEAM-NOR er et helhetlig verktøy som måler byggets bærekraft, til beste for bruker og miljø.

Det ble tidlig dannet en prosjektgruppe med representanter for arkitekt, SR-Bank, Senab Eikeland Stavanger, designer Lars Tornøe og utvalgte representanter for norsk møbel og tekstilindustri. SR-Bank var tydelige på at de ønsket kortreist design og lokale og norske møbelprodusenter.
Fora Form var en av møbelprodusentene SR-Bank inviterte til å skape verdier sammen med dem. Resultatet er blitt et nydelig bygg, med unike kvaliteter og en ny sofa familie i Fora Forms produktportefølje.

Til Finansparken har Lars Tornøe designet alt fra tekstil vevet i Innvik, til spesial heltremøbler produsert på Jæren og sofa familien Tind som blir produsert i Ørsta.

Lars Tornøe

Designeren Lars Tornøe bor i Stavanger og hadde tidligere vært inne i bildet under rehabiliteringen av SR-Bank sitt kontor på Domkirkeplassen. Lars fikk en større rolle i Finansparken prosjektet. Til Finansparken har han designet alt fra tekstil vevet i Innvik, til spesial heltre møbler produsert på Jæren hos Eikund. Lars Tornøe designet en ny sofa familie som en videreutvikling av Fjellstolen hos Fora Form med produksjon i Ørsta. På denne måten har Finansparken blitt en arena for verdiskaping i en rekke norske bedrifter.

Tind sofaen designet av Lars Tornøe ble tegnet spesielt til Finansparken.

Sofa serien er idag en del av Fora Forms standardkolleksjon.

Se mer av Tind her

Fora Form kunne bidra til å skape områder der SpareBank 1 SR-Bank kunne "Jobbe sammen", "Spise sammen" og "Puste sammen".

Jobb sammen

Pust sammen

Spis sammen

Clint Cover

Hvordan kunne SpareBank 1 SR-Bank bevare de økonomiske og miljømessige gevinstene av å trekke om Clint stolene de ville gjenbruke?

Resultatet ble et oppsirkulerings initiativ som vi i dag kaller Clint Cover.

Clint cover

SR-Bank hadde i prosjektet fokus på gjenbruk av møbler. Prosjektet ønsket gjenbruk av en del Clint møteromsstoler i forskjellige tekstiler og utførelser. Funksjonelt var stolene 100% brukbare, men i et nytt bygg ville farger og uttrykk ikke stemme i de nye lokalene. Kunne disse stolene trekkes om? Den økonomiske og miljømessige gevinsten ville forsvinne dersom stolene skulle sendes til fabrikken i Ørsta for omtrekk. Løsningen ble å lage et trekk som kunne trekkes over de eksisterende stolene og oppsirkulere stolene slik at stolenes estetiske uttrykk ble oppgradert. Resultatet ble et oppsirkulerings initiativ vi i dag kaller Clint Cover.

Lars Tornøe og Finansparken prosjektet skal ha æren for at en rekke nye design for samspill har sett dagens lys når det gjelder produktutvikling. Tind sofa og loungestol som ble designet spesielt for prosjektet, har allerede blitt populær blant arkitekter og forhandlere. Kanskje den blir morgendagens møbelklassiker? Sofaen er viktig for uformelle møtesoner, der den avrundede ryggen gir en myk samhandlingsarena. Det er også utviklet Fjell møteromsstoler med høy lift og lav rygg, Kvart bord med hjulunderstell, Kvart bord med ekstra stor bredde/diameter og Cover til Clint stolen slik at SR-bank kunne gjenbruke møteroms stoler.

For Fora Form er samarbeid som dette nøkkelen til gode prosjekter. Tusen takk til SR-Bank og Senab Eikeland Stavanger for tilliten og en stor takk Lars Tornøe.

Dette er produktene som er brukt i Finansparken

Hold deg oppdatert!

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær den første som får vite om nyheter, inspirasjon, produktlanseringer, eventer, messer og mer! 

Kategori
Land