BUD meny

BUD

En leken stol til møterommet eller spiseplassen og din nye bestevenn! Oppdag alle BUD varianter her:
Senso meny

Senso

En multi-modulær sofa og et av våre bestselgende produkter gjennom tidene. Hvordan ser ditt neste Senso oppsett ut?
Jobb sammen

Jobb sammen

Møteplasser påvirker organisasjonskulturen. Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg med arbeidsplassutforming her:
Spis sammen

Spis sammen

Spiseplassen er organisasjonens viktigste kulturbygger. Vi gir deg våre beste tips for å skape en hyggelig spiseplass her:
Reform

Fora ReForm

En bærekraftig tilnærming til vår designarv: nytt liv til designklassikere.
Vår historie

Vår historie

Helt siden 1929 har vi laget norske kvalitetsmøbler på Ørsta i Sunnmøre. Lær mer om vår designarv og hvordan vi har forvaltet den i snart 100 år!
Up Root og puter i en pust sone fra Fora Form
Pust sammen

Hva er psykologisk trygghet og hvordan kan design hjelpe?

«Jobben» er ikke lenger et sted, men en tilstand. Arbeidsoppgavene kan utføres hvor som helst. Men når man fjerner de fysiske rammene rundt kontoret, oppstår ofte et vakuum. De aller fleste er enige i at pandemien medfører endringer i måten vi jobber på, men hva er psykologisk trygghet og hvorfor er det viktig?

Skrevet av Pål 10.06.2021
Senso barsofa sammen med et høyt Kvart bord i en restaurant fra Fora Form

Mange av problemstillingene er ikke nye. Diskusjon rundt grad av samhandling på kontoret har pågått lenge. Vakuumet er viktig å være bevisst, både for arbeidsgiver, arbeidstaker og for oss som bidrar til å designe møteplasser. Kulturen og tilliten som skapes i de sosiale sonene i bedriften blir kanskje nå mer viktig enn noen gang. Kompetanseoverføringen og kulturbygging skjer nemlig i kaffesonen mellom avdelinger, ikke på nødvendigvis på Teams.

Int Work and Breathe Zone Knekk 001 v02

"Når man fjerner de fysiske rammene rundt kontoret, oppstår ofte et vakuum. Spørsmålet er da hvordan du skal tette hullet... Hull som kompetanseoverføring mellom avdeliger og enhetlig bedriftskultur..."

Hva er kontorets "nye" funksjon?

I 2016 hadde Google observert, som mange andre, at noen team jobbet bedre sammen og presterte bedre. Med sin store, mangfoldige organisasjon og enorm tilgang til metadata om hvem som jobbet sammen og hvordan, hadde de virkelig anledning til å finne ut hva som gjør at et team lykkes.

Psykologisk trygghet er kimen til suksess for virksomheter. Design kan bidra til å skape sonene der kunnskapsoverføring skjer...

De kalte prosjektet «Aristoteles» etter den greske filosofen, hvis metode var å stille spørsmål. De undersøkte om like barn leker best, om ulike barn leker mest, om mange smarte folk sammen fungerte bedre enn en miks av folk med ulike evner. De koblet sammen menn, kvinner, livssyn, kulturer, etnisk bakgrunn – ja, alle tenkelige indikatorer og overvåket resultatene.

Tind armlen til sofa Fora Form

"Å føle seg sikker og trygg, kunne stole på de andre i teamet, si hva man mener, stille spørsmål, gi feedback og komme med forslag – uten fare for represalier eller bli latterliggjort – er det alle de suksessfulle teamene hadde til felles."

Google fant én ting som fører teamet til suksess

De smarte folkene lyktes ikke sammen, en miks hjalp heller ikke, mangfold, kun kvinner, bare menn, kun amerikanere eller unge og gamle samme lyktes heller ikke. Det var ingen rød tråd eller et mønster som gikk igjen. Eller?

Det Google fant ut var at det var én eneste ting som gjorde et team suksessfullt. Én ting som spilte en rolle, en viktigere rolle enn alle de andre. Og det er «psykologisk trygghet». Å føle seg sikker og trygg, kunne stole på de andre i teamet, si hva man mener, stille spørsmål, gi feedback og komme med forslag – uten fare for represalier eller bli latterliggjort – er det alle de suksessfulle teamene hadde til felles. Alt annet var irrelevant.

Hva som er viktig for å prestere?

Professor Amy Edmonton ved Harvard University er forsker og har gang på gang vist at psykologisk trygghet er avgjørende for å prestere, både som team og som individ. Hun nevner tre perspektiv som skal til for å tilrettelegge for psykologisk trygghet: for det første at oppgaven som skal utføres er en kilde til læring og utvikling, for det andre at ledere og de andre i teamet må tørre å være åpne, kunne vise egne svakheter – og til sist at man må være nysgjerrig på hverandre.

Dwell stol med myke store vanger Fora Form

Jobben vår består av å skape soner som innbyr til gode menneskelige møter. Møbler som bygger opp under gode samspill. Soner som skaper rom for trygghet og likeverd. Da har vi skapt en fremtid for kontoret.


Kontoret - som en samspillsarena.

Hold deg oppdatert!

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær den første som får vite om nyheter, inspirasjon, produktlanseringer, eventer, messer og mer! 

Kategori
Land