BUD meny

BUD

En leken stol til møterommet eller spiseplassen og din nye bestevenn! Oppdag alle BUD varianter her:
Senso meny

Senso

En multi-modulær sofa og et av våre bestselgende produkter gjennom tidene. Hvordan ser ditt neste Senso oppsett ut?
Jobb sammen

Jobb sammen

Møteplasser påvirker organisasjonskulturen. Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg med arbeidsplassutforming her:
Spis sammen

Spis sammen

Spiseplassen er organisasjonens viktigste kulturbygger. Vi gir deg våre beste tips for å skape en hyggelig spiseplass her:
Reform

Fora ReForm

En bærekraftig tilnærming til vår designarv: nytt liv til designklassikere.
Vår historie

Vår historie

Helt siden 1929 har vi laget norske kvalitetsmøbler på Ørsta i Sunnmøre. Lær mer om vår designarv og hvordan vi har forvaltet denne i snart 100 år!
Tind 1500 med høyrygg og S bord Fora Form
TIND design Lars Tornøe
Pust sammen

Tind - sofaen med den myke kroken

TIND er en nett og omsluttende sofa med runde organiske former og gjenkjennelig detaljering fra Fjell stolen. Serien består av sofaer i to lengder og en stol, begge med høy og lav rygg. TIND er designet av Lars Tornøe.

Skrevet av Pål 25.02.2020

TINDs runde former lager en myk innerkrok. Kontrastene mellom sofaens presise utside og den myke innsiden kommer fra de naturlige skapte rommene som du finner i norske fjellandskap.

De runde formene på ryggen får være med å skape rommet. Tind er designet for ikke skulle oppleves som stram eller hard. Sofaens organiske kurve gir en myk krok å lene seg inn i og sittehøyden komfort til å ha mindre møter. Ryggen skråner lett utover noe som gjør at sofaen oppleves større på innside. Den skrånende formen fortsetter ut over vangene, og gir en myk krok samtidig som den åpner og inviterer inn i sofaen. Kroken lener seg utover gir brukeren mulighet til å sitte med ryggen mot vangen. Dette gjør at brukeren vender seg mot den de sammen med i stedet for å bare vende hodet.

TIND kan plasseres i 90 graders vinkel med en annen høy sofa og fremdeles beholde kommunikasjon mellom de høye sofaene, dette lar seg vanskelig gjøre i en sofa med vertikal linje. De runde formene i TINDs formspråk gjør at sofaen oppfattes som myk fra alle kanter. TIND med oppleves nett og selv den høye avrunde ryggen er en avvæpnet form å møte bakfra. Den lave rygghøyden gir en fin høyde å lene armen over noe som gir en avslappende og ledig sittestilling. Det er TIND kan beskrives som en intim sofa.

Tind 1000H er en høy nett sofa til møter eller som en individuell avskjermet møteplass. De avrundede formene gjør sofaen vakker også bakfra. Inne i sofaen lager de runde formene gode kroker til nytte og hygge. Selv om sofaen har en liten grunnflate gjør den skrånende formen at sofaen oppleves større på innsiden enn fra utsiden.

Tind 1500 med lav rygg er laget for oversiktlige resepsjoner og kontorlandskap. En lav Tind vil la et mindre ruvende uttrykk i lokalet. Sofaen har sittehøyde som en konferansestol og kan derfor fungere fint som en mer uformell møteplass.

Tind armlen til sofa Fora Form

Tinds runde former lager omsluttende former der man kan lene seg inn for å konsentrere seg. Den avrundede formen gjør også at en bruker som deler sofaen med en annen lener seg ut i sofaen og vender kroppen mot vedkommende de sitter ved siden av. Det er en hyggelig bonus ved Tinds avrundede rygg.

Tind stol detalj Fora Form

Detaljering og DNA er hentet fra Fjell konferansestol som vant DOGA merket i 2018. Tind har utskiftbart trekk i setet noe som vil kunne forlenge produktets estetiske levetid.

Senab Eikeland Sr Bnak 46

Tind ble tegnet til Finansparken i Stavanger. Bygget som er Nord-Europas største kontorbygg i massivtre tegnet av Helen&Hard. Lars Tornøe var en viktig del gruppen som utsmykket lokalene. Prosjektet er preget av lokale gode innkjøp med lang levetid, estetisk og funksjonelt.

Les mer om Lars Tornøe her.