Fora Form 3 B7 A7181 foto Kristin Stoylen
#løftblikket
Fora Form

Verdensdagen for psykisk helse 2022

10. oktober er Verdensdagen for psykisk helse. Fora Form har de siste årene markert denne dagen på forskjellige vis. I år ønsker vi også å invitere med oss deg og din organisasjon i å bidra til økt oppmerksomhet om dagen og viktigheten av å se hverandre i hverdagen. Årets tema handler nettopp om det å ta vare på hverandre. #løftblikket

Skrevet av Pål 29.08.2022

Verdensdagen for psykisk helse er i blitt en hjertesak for Fora Form. Det har den blitt da det er viktig for oss å vise våre ansatte at vi er en raus og varm organisasjon med plass til alle, men også fordi mental helse handler i stor grad handler om å skape trygge rammer for gode samtaler. Gode samtaler skjer ofte i en sofa eller konferansestol, og da plasseres premissene for slike møter hos oss som produsent av disse sonene. Derfor er det viktig for oss å markere dagen, og i vi håper du og din organisasjon også vil se verdien av å markere den. Det kan du gjøre gjennom å bestille våre "Øyeblikks-pakker" eller vår plakat med tips for bedre psykisk helse på arbeidsplassen.

Bidra til å skape oppmerksomhet rundt verdensdagen for psykisk helse og gi andre en mulighet til å løfte blikket:

Pakke 2

Skap et øyeblikk

Gjennom våre "Øyeblikks-pakker" ønsker vi å sette søkelys på det gode som skapes i stoler og sofaer hver eneste dag – trygghet og tillit.

Årets pakker består av:

To kopper (en til deg og en til den andre)

To deilige sjokoladebiter.

To stresshjerter.

Noen spørsmål for å hjelpe til med å skape en god samtale.

Skjermbilde 2022 09 26 kl 14 56 16

Verdensdag-plakaten 2022

I en hektisk hverdag er det ofte vanskelig å sette av tid til hverandre. Til å snakke sammen, utfordre, rose og prate sammen. Plakaten tar utgangspunkt i organisasjonen Mental helses tips til en bedre psykisk helse på arbeidsplassen. Plakaten er en fin gave til enhver organisasjon og en fin påminnelse i en sosial sone om hva som faktisk er viktig for deg og dine medarbeidere. Plakaten finnes på norsk og engelsk.

Fora Form Finansparken 0236

Hva gjør vi for Verdensdagen for psykisk helse?

«Vi er vant til å snakke om hvor mange designpriser vi har vunnet eller vise det flotte interiøret som er skapt med våre møbler, men snakker lite om den virkelige magien. Magien som skapes i en sofa mellom to kollegaer eller mestringen som kommer ut av en kreativ workshop. Disse samspillene må hylles, og det håper vi folk ser gjennom denne kampanjen.» uttaler markedssjef Pål Eid-Hviding.

Hvert år gjennomfører Fora Form aktiviteter for å sette fokus på dagen. På fabrikken i Ørsta lager vi hvert år en aktivitet for å utvikle samholdet i fabrikken. Enten det er en felles tur, et foredrag eller andre aktiviteter for å belyse saken.

I forbindelse med verdensdagen vil vi gjennom hele oktober sende ut vår Verdensdag-plakat sammen med alle forsendelser som sendes fra fabrikken; en plakat med seks konkrete tips for hvordan få god psykiske helse på arbeidsplassen.

Seks tips for hvordan få god psykisk helse på arbeidsplassen

1. HILS

Å bli møtt med høflighet og respekt styrer selvfølelsen og følelsen av å høre til.

2. ROS

Gjennom arbeid får vi bekreftelse på at vi duger og betyr noe.

3. PRAT SAMMEN

Snakk sammen om formelle og uformelle ting. God kommunikasjon bygges gjennom tillit.

4. FEIRE SUKSESSER

Det kan skapes tilhørighet på arbeidsplassen, og et fellesskap rundt det å møte egne og felles mål. Det å føle at man er med på noe meningsfylt styrker den psykiske helsen.

5. SE DEN DU PRATER MED

Gi bekreftelse, vis at andre betyr noe og se hverandre for å skape et fellesskap. Det gir trygghet og tilfredstillelse å kunne føle at man er medlem av gruppen.

6. UTFORDRE

Når du gjennom oppgaver og utfordringer som du kan mestre - og mottar ros for det - vil selvtilliten vokse.

Gjennom hele oktober vil alle våre ordre inkludere en plakat med tips for å skape bedre psykisk helse på arbeidsplassen.

Les mer om Verdensdagen for psykisk helse på Mental helses nettsider.

Les mer på verdensdagen.no