I år, som tidligere år, markerer vi i Fora Form verdensdagen psykisk helse. Den viktigste og mest avgjørende kilde til mening, er våre sosiale relasjoner. Her er forskningen er krystallklar.
Ifølge verdensdagen for psykisk helse sier langt flere enn før at de aldri bruker telefonen til å ringe. Vi overvurderer også hvor gode vi er til å tolke hverandre på tekstmeldinger.
En av tre under 44 år sier de opplever lite mening i livet, og rapporterer om generelt dårligere livskvalitet. Å føle at du lever et meningsfullt liv er et grunnleggende behov og virker beskyttende under både livskriser og andre kriser.
I år oppfordrer vi til å ta opp telefonen og ringe. Å høre stemmen til en vi er glad i, gjør mye mer for oss enn det vi tror.
Forskning viser at kun 8 minutter på telefonen med en du bryr deg om, kan ha en betydelig effekt på både relasjonen og den psykiske helsa.
Hva med å ringe til en kollega, kunde eller annen relasjon, for å følge opp en e-post? Se hva en samtale kan føre med seg, utover den konkrete saken. Tilhørighet på jobb har mer å si for trivselen enn både lønn og anerkjennelse.
Vi undervurderer ofte verdien av komplementer vi gir til andre, og betydningen av at vi tar kontakt. Å gi til andre kan vekke lykkefølelser, føre oss nærmere hverandre og redusere risikoen for å bli utbrent.
Vi trenger å snakke mer sammen!
#gi8minutter
Gjennom god design har Fora Form skapt sosiale møbler og møteplasser siden 1929, og vår ambisjon har alltid vært å skape de store innendørsopplevelsene.
Vi designer ikke møbler for kontoret, men for åpne og gode møter mellom mennesker. Vi lager ikke møbler for å imponere, men for å motivere. Vi designer ikke for direktører, eller for å opprettholde maktstrukturer. Vi designer for å bryte ned forskjeller.
Vårt mål er å skape like gode rammer rundt hverdagen på arbeidsplassen, som i hjemmet. Vår visjon er å skape møbler og møteplasser som legger til rette for de gode møtene mellom folk.
I Fora Form vet vi at mennesker skaper miljø og at miljø skaper mennesker. Det er vår motivasjon i arbeidet med å skape de store innendørsopplevelsene - der mennesker møtes.
«Start dagen med å invitere noen til en ordentlig prat på et uformelt sted»
Denne kampanjen er i samarbeid med Verdensdagen for psykisk helse.
Verdensdagen for psykisk helse er inne i en treårig strategiperiode hvor de inviterte til felles innsats mot ensomhet og utenforskap, som er sentrale utfordringer for den psykiske folkehelsa:
Å føle tilhørighet er et grunnleggende behov. Det er følelsen av å være en ønsket del av et fellesskap hvor du blir respektert, sett og forstått som den du er. Å omgi oss med mennesker som tåler følelsene våre, virker beskyttende mot langvarig stress og angst. Det kan også redusere risikoen for følelsesflukt gjennom for eksempel rus eller isolasjon. Flere studier peker også på at tilhørighet på arbeidsplassen har mer å si for trivselen enn både lønn og anerkjennelse.