BUD meny

BUD

En leken stol til møterommet eller spiseplassen og din nye bestevenn! Oppdag alle BUD varianter her:
Senso meny

Senso

En multi-modulær sofa og et av våre bestselgende produkter gjennom tidene. Hvordan ser ditt neste Senso oppsett ut?
Jobb sammen

Jobb sammen

Møteplasser påvirker organisasjonskulturen. Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg med arbeidsplassutforming her:
Spis sammen

Spis sammen

Spiseplassen er organisasjonens viktigste kulturbygger. Vi gir deg våre beste tips for å skape en hyggelig spiseplass her:
Reform

Fora ReForm

En bærekraftig tilnærming til vår designarv: nytt liv til designklassikere.
Vår historie

Vår historie

Helt siden 1929 har vi laget norske kvalitetsmøbler på Ørsta i Sunnmøre. Lær mer om vår designarv og hvordan vi har forvaltet denne i snart 100 år!
Jobb sammen

Fjell er blitt Svanemerket

Nå er hele Fjell stolfamilien blitt Svanemerket! Dette viser at stolen er bærekraftig produsert. Stolserien vant i 2018 DogA merket noe som beviser at stolens design varer lenge. Dersom du trenger ytterligere dokumentasjon på produktets klimaavtrykk vil en EPD gi deg en detaljert varedeklarasjon. GO GREEN!

Skrevet av Pål 20.05.2021

Fjell er en variert stolserie til møterom. Fjell har med sin enkle sofistikerte design vunnet DogA merke for designet og nå kan vi også bevise at stolen er bærekraftig produsert gjennom Svanemerket. Stolen er designet av Lars Tornøe.

Fjellstoler med høy rygg Fora Form

«Bærekraft har blitt en selvfølgelig del av formgivning og produktutvikling. Likevel er det viktig at vi sementerer normen med sertifiseringer som Svanemerket»


Lars Tornøe

Designet spillet på møtet mellom de presise formene som er hentet fra bratte fjellsider og kompromissløs komfort. Resultatet er en gjennomført konferansestol med stramme konturer og myke flater.

Krav til Svanemerket

Hva forteller sertifiseringen?

Svanemerket er en ikke-kommersiell merkeordning. Miljøkravene som blir stilt, er utarbeidet av nordiske fageksperter og blir vedtatt av en uavhengig nemnd. Nemnda er det regjeringene i alle de nordiske landene som oppnevner. Fagekspertene er biologer, ingeniører og kjemikere som kan mye om produkt, produksjonsteknikk og de ulike miljøaspektene.


Når Svanemerket skal avgjøre om et produkt er et godt miljøvalg, må ser man på hele produktets livsløp. Blir råvarene tatt ut på en bærekraftig måte? Sløser produsenten med energien? Bruker de mye skadelige kjemikalier? Behandler de arbeiderne bra? Er produktet trygt og godt å bruke? Varer det lenge? Kan vi gjenbruke eller gjenvinne deler av produktet, når det er utslitt eller utbrukt?


Ved å Svanemerke Fjellstolen har vi dokumentert og fått kontrollert at det tilfredsstiller alle miljøkravene sertifiseringen stiller til den aktuelle produktgruppen av en nøytral tredjepart.

Krav til tekstiler

Svanemerket har krav til type tekstil som må benyttes for å ivareta miljøgaranti også på tekstilvalg. Dette er ivaretatt gjennom våre standardtekstiler som alle har EU Ecolabel sertifikat. For mer informasjon om ønsket tekstil er innenfor Svanemerkets krav, se tekstilprodusentenes egne nettsider.


Ved å forholde seg til tekstiler med EU Ecolabel har tekstilet dokumentert at: Tekstilet tilfredsstiller omfattende krav til innhold av kjemiske stoffer, fargestoffer og tungmetaller som kan være skadelige for mennesker og miljø. Videre skal tekstilet ikke inneholder flammehemmere eller være klorbleket eller inneholde allergifremkallende eller kreftfremkallende fargestoffer.


Kravene gjelder alle trinn i tekstilproduksjonen, inkludert fiberfremstilling, spinning, veving, strikk, bleking, innfarging og etterbehandling. Det stilles også krav til fargeekthet og kvalitet.


Fora Form tilbyr ekstradeler og flere alternativer for å opprettholde møblenes uttrykk, og dermed forlenge møbelets levetid.

Fjell konferansestoler 4er kryss og 5er kryss Fora Form

Hva er en EPD?

Fjell har også en EPD (Electronic Product Declaration). EPD er et globalt program for miljødeklarasjoner. Miljøproduktdeklarasjoner (EPD) gir gjennomsiktig, verifisert og sammenlignbar informasjon om livssyklusens miljøpåvirkning av produkter og tjenester.

EPD gir en grundig erklæring om alle materialer og energien som kreves for å produsere en stol.

Relaterte artikler