BUD meny

BUD

En leken stol til møterommet eller spiseplassen og din nye bestevenn! Oppdag alle BUD varianter her:
Senso meny

Senso

En multi-modulær sofa og et av våre bestselgende produkter gjennom tidene. Hvordan ser ditt neste Senso oppsett ut?
Jobb sammen

Jobb sammen

Møteplasser påvirker organisasjonskulturen. Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg med arbeidsplassutforming her:
Spis sammen

Spis sammen

Spiseplassen er organisasjonens viktigste kulturbygger. Vi gir deg våre beste tips for å skape en hyggelig spiseplass her:
Reform

Fora ReForm

En bærekraftig tilnærming til vår designarv: nytt liv til designklassikere.
Vår historie

Vår historie

Helt siden 1929 har vi laget norske kvalitetsmøbler på Ørsta i Sunnmøre. Lær mer om vår designarv og hvordan vi har forvaltet denne i snart 100 år!
Jobb sammen

Fremtidsrettede kontormiljøer: Suksess i den nye normalen

Hvordan kan vi trekke folk tilbake til kontoret etter pandemien, og hvordan kan vi sikre de beste arbeidsforholdene for de ansatte? Vi har gjennomført en markedsundersøkelse som gir deg svarene du trenger for å skape gode innendørsopplevelser.

Skrevet av Iselin 29.08.2023

Hvordan lage gode innendørsopplevelser?

I en verden som stadig utvikler seg, har kontorets rolle og funksjon endret seg drastisk, spesielt i kjølvannet av den globale koronapandemien. På bakgrunn av dette har Fora Form utført en omfattende undersøkelse som belyser den skiftende dynamikken rundt kontorlandskapet. Denne studien tar sikte på å utforske hva mennesker verdsetter mest med kontoret, og hva som kan være avgjørende for å trekke dem tilbake til arbeidsplassen etter pandemiens turbulente år.

Fora Form er dedikert til å sette søkelyset på betydningen av å tilpasse kontorlokalene til de ansattes behov. Vår overbevisning er at trivsel på arbeidsplassen er nøkkelen til å oppnå optimal produktivitet og kreativitet. Ved å tilrettelegge kontoret etter de ansattes ønsker og behov, kan bedrifter og arbeidsgivere skape en mer attraktiv arbeidsplass. Dette er ikke bare et grep for å beholde talenter, men også en metode for å opprettholde en bærekraftig kultur og stimulere innovasjon internt.

Fora Form Finansparken 0331
Funn 1:
"Folk trenger folk for å trives"

56% vurderer å være sammen med kolleger som den viktigste årsaken til deres trivsel på jobben

Undersøkelsen viser at det å være sammen med kolleger er den viktigste faktoren for ansattes trivsel. Spesielt er et godt forhold til leder og kolleger blant det mest verdifulle for de ansatte, og hele 64% av respondentene mener dette er svært viktig for dem. Dette gjelder spesielt høyt utdannede ansatte og personer i aldersgruppen 25-34 år.

Men, etter pandemien foretrekker mange å jobbe hjemmefra, og 6 av 10 velger å holde seg hjemme minst en dag i uken. Dette gir fleksibilitet, men utfordrer samarbeid og følelsen av å tilhøre en arbeidsplass. Å møte kolleger for samarbeid og sosialisering anses like viktig som de praktiske grunnene til å velge kontoret, og dette er en nøkkelfaktor for å komme tilbake til kontoret.

Funn 2:
"En hyggelig atmosfære gjør en reell forskjell"

Nesten 40% vurderer en estetisk tiltalende og hyggelig arbeidsatmosfære som nødvendig for deres trivsel på jobben.

Undersøkelsen viser at en hyggelig arbeidsatmosfære er den andre viktigste faktoren for ansattes trivsel. Hele 35% av respondentene oppgir at en positiv arbeidsatmosfære gjør det mer gledelig å komme på jobb, og det bidrar også til å øke stoltheten over arbeidet (21%) og gir inspirasjon til å være mer produktiv (20%).

Men, selv om en hyggelig arbeidsatmosfære er høyt verdsatt blant ansatte, indikerer undersøkelsen at mange arbeidsgivere har unnlatt å gjøre nødvendige tiltak for å forbedre trivsel og samarbeid etter Covid-19 pandemien. Hele 55% av arbeidsgiverne har ikke foretatt endringer på kontorene, til tross for de påviste fordelene.

Senab autostore 010 kopi
Funn 3:
"Tillit og en egalitær kultur forbedrer samarbeid og resultater"

3/10 i Norge sier at deres arbeidsplass har flere nivåer og en klar hierarkisk struktur. Dette er svært positivt sett mot UK hvor hele 6/10 sier at arbeidsplassen er preget av en hierarkisk struktur.

Undersøkelsen avdekker en klar forskjell i kontorkultur mellom Norge og Storbritannia. I Norge rapporterer 3 av 10 ansatte at deres arbeidsplass har flere nivåer og en tydelig hierarkisk struktur, mens i Storbritannia er tallet høyere, med 6 av 10 som opplever en lignende hierarkisk struktur. At færre opplever arbeidsplassen i Norge som hierarkisk, er svært positivt ettersom dette legger grunnlaget for et godt arbeidsforhold.

Tillit på arbeidsplassen har en betydelig innvirkning på ansattes samarbeid og deres evne til å jobbe sammen mot felles forretningsmål. Forskning viser at når ansatte har tillit til sine arbeidsgivere, øker energinivået i arbeidet, det er færre sykedager, og produktiviteten stiger. Høyt betrodde arbeidsplasser nyter derfor godt av høyere produktivitet, økt arbeidsmotivasjon og færre fraværsdager blant de ansatte.

V2 Fora Form Finansparken 0631

Area Manager

Region:

Vest, Sør

DNA Partners

Region:

Storbritannia, Irland

Salgsjef Norge

Region:

Rogaland, Møre og Romsdal

Country Manager Danmark

Anders Scharling

Anders Scharling

Area Sales Manager

Region:

Stockholm Norr, Mälardalen

Regionsjef

Region:

Eksport, Maritim/offshore

Regionsjef

Region:

Innlandet, Nordland, Vestfold/Telemark, Viken Øst, Oslo

Regionssjef

Region:

Viken, Agder, Viken Vest, Oslo

Pernille

Pernille Bøhn Kristiansen

Jonathan Widbom

Region:

Finland, Estonia

DINGSDESIGN

Region:

The Netherlands, Luxembourg, Belgium

Relaterte artikler