BUD meny

BUD

En leken stol til møterommet eller spiseplassen og din nye bestevenn! Oppdag alle BUD varianter her:
Senso meny

Senso

En multi-modulær sofa og et av våre bestselgende produkter gjennom tidene. Hvordan ser ditt neste Senso oppsett ut?
Jobb sammen

Jobb sammen

Møteplasser påvirker organisasjonskulturen. Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg med arbeidsplassutforming her:
Spis sammen

Spis sammen

Spiseplassen er organisasjonens viktigste kulturbygger. Vi gir deg våre beste tips for å skape en hyggelig spiseplass her:
Reform

Fora ReForm

En bærekraftig tilnærming til vår designarv: nytt liv til designklassikere.
Vår historie

Vår historie

Helt siden 1929 har vi laget norske kvalitetsmøbler på Ørsta i Sunnmøre. Lær mer om vår designarv og hvordan vi har forvaltet denne i snart 100 år!
Pond stoler Roma bord og Ssenso sofa i en restaurant Fora Form
Hvilke materialer fungerer best i kantinen?
Spis sammen

Hvilke materialer fungerer best i kantinen?

Den tradisjonelle kantinen er i endring og flere organisasjoner ser på kantinen som en kulturbyggende arena som er med å skape hygge og har utvidet bruk enn kun den ene timen i løpet av en dag hvor vi spiser lunsj. Inntreden av sofaer og runde bord som skaper miljø der man får kollegaer, og ikke bare mennesker man jobber med. Vi tror det er disse samspillene som skaper verdi tilbake til bedriftene. Men dersom et areal skal være hyggelig å bruke, hvilke materialer sikrer da at spisesonen holder seg trivelig og ren over tid?

Skrevet av Tone 29.10.2019

Funksjon opp mot uttrykk

Et ufravikelig krav til en spisesone er renhold og ryddighet. Dette er en sone som vil få kortere levetid dersom enkelt renhold ikke er ivaretatt. Det gjør at ved valg av stoler må materialer stå i fokus. Gode materialvalg gir lang levetid, men gode valg er i ikke en motsetning til et lekkert spiseareal. Som en hovedregel må materialene tåle vann, bruke melerte tekstiler eller materialer på myke overflater og benytt opphengbeslag der det er mulighet.

Finerte stoler gir en fin vaskbar flate. En finér stol er ofte noe dyrere enn en stol av et støpt materiale som plast, men finér gir et vakkert uttrykk med mye spill. Dersom du behandler en finér stol godt ved å etterskru skuer og påse at stolene er på rett underlag har du en stol som kan vare i generasjoner. Vi selger regelmessig deler til våre City stoler som ble solgt på 60 tallet – det er design og materialer som varer lenge!

Noen stoler finnes også med sittepute for komfort. Du finner også noen stoler hvor seteputen er innlemmet i stolens design, slik som med Lars Tornøes Con stol. Dersom du skal bruke tekstil i spisesonen er det to steder en stol blir skitten, i selve sete og der man drar stolen i ryggen. Til setet anbefaler vi en melert ulltekstil med høy bust for at ullens naturlige fiber skal ta unna smuss. Dersom dere velger en kunsthud eller PVC vil disse ha unike renholdskvaliteter, men kan oppleves noe klamt å sitte på.

Til setet anbefaler vi en melert ulltekstil med høy bust for at ullens naturlige fiber skal ta unna smuss.

Selve ryggen er det lett å overse, men det er her alle griper når de drar stolen ut og dytter den inn. Dette gjør at området er utsatt for fett og flekker mer enn andre steder på stolen. Ved å ha et hardt materiale på dette området vil levetiden forlenges, finér og plast er slike overflater. Con stolen fra Lars Tornøe har muligheten til å bytte ut den øverste delen av stolen med laminert tre – en spennende måte å bruke et bra materialvalg.

Bordet har også overflate det er viktig å tenke på. Laminat er et produkt som er veldig varig. Laminat er en plastbasert overflate som legges oppå selve bordplaten. Denne tåler det meste, og finnes i utallige utførelser. Laminat egner seg derimot dårlig i mørke farger, da er det enten en nanolaminat, en Desktop linoleum eller en finér som vil gjøre forskjellen du er ute etter. Alle disse finnes i vakre mørke farger, men en desktop linoleum får raskt riper og egner seg bedre på møterom. Trestrukturens årringer kan skjule mye smuss og er et materiale som har overlevd lenge uansett trender.

Con I stol hengende på et Kvart bord Fora Form

Mange kantiner ønsker opphengsbeslag til stolene slik at både gulv og bord kan rengjøres uten å flytte stoler. Dette vil gjøre regningen fra renholderne lavere og gjøre tidsbruken kortere i disse arealene.

Når det gjelder stoler er også gulvet et viktig aspekt. Dersom du har et tregulv vil det være fordelaktig med meier, da fire ben vil gi friksjon under stolen og forkorte levetiden på produktet eller kreve hyppigere etterskruing av skruer.

Vi håper med dette gi har gitt deg gode materialvalg i spisearealet du skal innrede. Dette kan vi i Fora Form. Vi kan å lage spiseareal som vil noe. Vi kan lage spiseareal som skaper venner og kollegaer, ikke bare mennesker som jobber sammen.