BUD meny

BUD

En leken stol til møterommet eller spiseplassen og din nye bestevenn! Oppdag alle BUD varianter her:
Senso meny

Senso

En multi-modulær sofa og et av våre bestselgende produkter gjennom tidene. Hvordan ser ditt neste Senso oppsett ut?
Jobb sammen

Jobb sammen

Møteplasser påvirker organisasjonskulturen. Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg med arbeidsplassutforming her:
Spis sammen

Spis sammen

Spiseplassen er organisasjonens viktigste kulturbygger. Vi gir deg våre beste tips for å skape en hyggelig spiseplass her:
Reform

Fora ReForm

En bærekraftig tilnærming til vår designarv: nytt liv til designklassikere.
Vår historie

Vår historie

Helt siden 1929 har vi laget norske kvalitetsmøbler på Ørsta i Sunnmøre. Lær mer om vår designarv og hvordan vi har forvaltet denne i snart 100 år!
Spis sammen

City – stolen som aldri går av moten

Komfort, funksjon og klassisk er noen av ordene som beskriver stolen City – en stol hyllet av mange og en viktig del av norsk møbelhistorie.

Skrevet av Sara Strand 01.02.2022

Røttene går tilbake til 1954, hvor Øyvind Iversen skapte et møbeldesign inspirert av formfulle kvinner og en banebrytende ny lamineringsteknikk. Slik oppsto en av de fremste norske designklassikere, som fortsatt lever i sitt beste velgående nesten 70 år etter første lansering.

Nå også i hud fra Prescott
Nå lanserer vi et nytt tilskudd i familien – City Leather Cover. Dette er et cover i hud fra Prescott som kommer i tre standard utførelser, Chestnut, Black Inc og Swamp. Coveret komplimenterer den klassiske stolen og tilfører en lun samt moderne atmosfære i rommet.

“For å tilby en mykere variant finnes det også Cover til stolen. Disse er blitt endret gjennom tidene. I 2021 lanserte vi en variant i ull, en i resirkulert polyester og nå i 2022 lanserer vi cover med hud fra Prescott” sier markedssjef Pål i Fora Form.

En stol med lang historie
Historien til City startet på 50– tallet da Iversen reiste på studietur til Amerika, med ambisjon om å lære seg lamineringsteknikk, som den gang var ukjent i Norge. Uviten om stolens fremtidige suksess, reiste Iversen tilbake til Norge og hans diplomoppgave vekket interesse hos Møre Lenestolfabrikk (nå Fora Form).

Samarbeidet førte til produksjon av den aller første laminerte stolen i norsk møbelhistorie! Stolen gjorde stor suksess etter lansering, med over 200 000 eksemplarer fra Møre Lenestolfabrikk. Siden har designklassikeren blitt et populært møbel til ulike sosiale areal som auditoriet, spisested, oppholdsrom, møtehus, kulturhus, eller kjøkken.

Komfort – stolens ergonomiske design kombinert med ulike cover gjør at stolen får en myk og god sitteopplevelse.
Funksjon – stolen kan både stables og kjedes sammen til lange rekker, noe som gjør denne stolen til et gjennomført produkt med flere bruksområder.
Klassisk – organiske former og tidløs design gjør at den aldri går av moten.

City Leather Cover Swamp from Fora Form

Fora Forms mest betydningsfulle produkt
Etter å ha vært ute av produksjon fra 70– tallet frem til slutten av 90– tallet, er den i dag en av våre bestselgere. City stolens organiske former er med å bidra til en optimal sitteopplevelse. Lamineringsteknikken gjorde det mulig å lage unike organiske former ut av laminert tre på en mer raffinert og moderne måte.

God komfort i kombinasjon med et sete i formpresset laminat og bein av stål, har den forblitt et ikonisk produkt i vårt sortiment. Vi har gjennom 70 år videreutviklet City, noe som gjør at den er like aktuell i 2022 . I dag finnes stolen i et stort utvalg utførelser i finer, plast, hud og overstoppet materiale. Dette gir de ulike variantene av City en enestående personlighet og merverdi i rommet.