BUD meny

BUD

En leken stol til møterommet eller spiseplassen og din nye bestevenn! Oppdag alle BUD varianter her:
Senso meny

Senso

En multi-modulær sofa og et av våre bestselgende produkter gjennom tidene. Hvordan ser ditt neste Senso oppsett ut?
Jobb sammen

Jobb sammen

Møteplasser påvirker organisasjonskulturen. Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg med arbeidsplassutforming her:
Spis sammen

Spis sammen

Spiseplassen er organisasjonens viktigste kulturbygger. Vi gir deg våre beste tips for å skape en hyggelig spiseplass her:
Reform

Fora ReForm

En bærekraftig tilnærming til vår designarv: nytt liv til designklassikere.
Vår historie

Vår historie

Helt siden 1929 har vi laget norske kvalitetsmøbler på Ørsta i Sunnmøre. Lær mer om vår designarv og hvordan vi har forvaltet den i snart 100 år!
Root smile plastics liggende
Lanseringer

Root: The next generation

Root serien har alltid vært basert på et ønske om å skape et bord med en bærekraftig profil. Nå fører vi serien videre med et utrykk som bygger på fortiden, men med et materiale som allikevel er laget for den neste generasjonen.

Skrevet av Iselin 21.06.2024

ROOT 2017

Da Fora Form lanserte Root bordet i 2017 var designeren Runa Klock sin visjon å skape et loungebord med en tydelig bærekrafts visjon. Ikke bare skulle bordet tas frem i miljøvennlige materialer – også formene og designet skulle trekke tydelige paralleller til det naturlige og ekte. 

ROOT 2024

Med naturen, og røtters vakre kurver som inspirasjon, ble Root-serien skapt. Den gang med Valchromat som bordplateløsning. I 2024 tar Fora Form frem Root i et nytt og innovativt materiale fra Wales-baserte Smile Plastics. 

Root smile plastics liggende

Om Smile Plastics

Smile Plastics har som visjon å gjenoppdage skjønnheten og funksjonaliteten i materialer vi tradisjonelt sett klassifiserer som «avfall». Deres mål er å jobbe mot en sirkulær økonomi ved å designe og lage karakteristiske paneler og overflateprodukter fra avfall, både fra forbruker og industri. 

100% resirkulert og resirkulerbar

Smile Plastics er altså et resirkulert materiale, og råvarene kan stamme fra yoghurtbegere, hvitevarer og generell plast-emballasje. Den sirkulære prosessen gjør bordplaten 100% resirkulerbar, uten tilsetningsstoffer, bindemidler eller harpiks. Dette gjør avhendingsprosessen ved eventuell endt levetid forenklet for forbrukeren. 

Nye materialer:
Alba variant 1
Alba Eksempel på variasjon i Alba plate
Alba variant 2
Alba Eksempel på variasjon i Alba plate
Alba variant 3
Alba Eksempel på variasjon i Alba plate
Heron in chestnut variant 1
Heron in chestnut Eksempel på variasjon i Heron in chestnut plate
Heron in chestnut variant 2
Heron in chestnut Eksempel på variasjon i Heron in chestnut plate
Heron in chestnut variant 3
Heron in chestnut Eksempel på variasjon i Heron in chestnut plate
THE NEXT GENERATION:
Root {noun} /ruːt/: delen av en plante som fester den til bakken, vanligvis under jorden, og som frakter vann og næring til resten av planten via grener og fibre.
Root in Alba 4 5

"Alba"

Alba platen er laget av det ydmyke kjøkkenavfallet, yoghurtbegere! Platen fremstår sofistikert, ren, og allsidig i sitt uttrykk. Med sin hvite, marmor-lignende overflate og hint av gull og sølv (fra yoghurtbegerfolien), er Alba ikke bare pen å se på, den er også enkelt å bruke i ulike interiørsettinger.

Root in Heron 4 5

"Heron in chestnut"

Platen "Heron in chestnut" er laget av resirkulerte hvitevarer, primært av eldre kjøleskap. I miksen er det tilført rød- og grålige toner som skaper en smeltedigel av nyanser i bordplaten. Her er det mange muligheter for spennende kombinasjoner!

DESIGNER RUNA KLOCK:
-Da vi skulle oppdatere og utvide Root-serien var det naturlig å se mot nye, spennende materialer som kunne videreføre målet om et bærekraftig produkt, sier designer Runa Klock.

Hold deg oppdatert!

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær den første som får vite om nyheter, inspirasjon, produktlanseringer, eventer, messer og mer! 

Kategori
Land