BUD meny

BUD

En leken stol til møterommet eller spiseplassen og din nye bestevenn! Oppdag alle BUD varianter her:
Senso meny

Senso

En multi-modulær sofa og et av våre bestselgende produkter gjennom tidene. Hvordan ser ditt neste Senso oppsett ut?
Jobb sammen

Jobb sammen

Møteplasser påvirker organisasjonskulturen. Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg med arbeidsplassutforming her:
Spis sammen

Spis sammen

Spiseplassen er organisasjonens viktigste kulturbygger. Vi gir deg våre beste tips for å skape en hyggelig spiseplass her:
Reform

Fora ReForm

En bærekraftig tilnærming til vår designarv: nytt liv til designklassikere.
Vår historie

Vår historie

Helt siden 1929 har vi laget norske kvalitetsmøbler på Ørsta i Sunnmøre. Lær mer om vår designarv og hvordan vi har forvaltet denne i snart 100 år!
Clint stoler og Kvart bord i et konferanserom Fora Form
Et oppsirkulerings initiativ
Jobb sammen

Clint Cover

Det er få møbeldesignere forunt å designe kommersiell suksess og i tillegg vinne en pris for produktets design. Dette kan stolserien Clint designet av Atle Tveit og Lars Tornøe skryte av. Stolen vant i 2010 «Merket for god design» som deles ut av DogA, og det er solgt over 50.000 Clint stoler siden lanseringen i 2009. Nå lanserer Fora Form et Clint Cover slik at vi kan forlenge levetiden til stolene som allerede er produsert.

Skrevet av Pål 24.03.2020

Clint stolen er designet av Tveit og Tornøe, og fikk i 2010 Merket for god design. Clint har med sin skandinaviske enkelhet, god ergonomi og sitteopplevelse rukket å bli en salgssuksess.
Clint er en gjennomarbeidet stolfamilie som med sin bredde dekker behovet for sittemøbler fra lounge til styrerommet. Stolfamilien er derfor et godt alternativ til kunder som har ønsker om et samstemt formspråk.

Clint stolens design har med sin skandinaviske enkelhet levd gjennom et tiår og er fremdeles relevant.

Clint stol med lett armlen Fora Form

Upcyling?

Upcycling er å gjenbruke og tilføre nye deler for å skape et nytt produkt. I dette tilfellet gjelder det å trekke et nytt trekk over den eksisterende stolen og på den måte tilbakestille den estetiske verdien av stolen. «Tekstilet er ofte det svakeste leddet på møbler som er produsert for å kunne ha lang levetid.» sier Lars Tornøe en av de to designerne.

«Hvis man skal restaurere et møbel blir også noe av klimagevinsten borte av i logistikken frem og tilbake til fabrikken. Med nytt tekstil som kunden selv kan trekke på stolen sparer man mye.» legger den andre designeren Atle Tveit, til. Clint Cover kan trekkes av hvem som helst, hvor som helst, og fordelen er hele 83% i co2 utslipp ved å restaurere med Cover fremfor å kjøpe en ny stol.

Clint Cover kan trekkes av hvem som helst, hvor som helst, og fordelen er hele 83% i co2 utslipp ved å restaurere med Cover fremfor å kjøpe en ny stol.

Clint cover

Hva er et produkts verdi?

Det økte fokuset på bærekraft gjør at flere og flere bedrifter er nødt til å tenke over forretningsmodellene sine på nytt. Vi løst denne utfordringen gjennom å ta utgangspunkt i produktets lange funksjonelle levetid. Et produkt har en funksjonell og en estetisk levetid. Den funksjonelle levetiden er relativt konstant, mens den estetiske sakte vil forringes.

Med Clint Cover gir vi våre kunder en mulighet til å gjenskape produktet til sin opprinnelige verdi og gjøre gode valg på veien. Clint stolen representerer det motsatte av «Bruk og kast» mentaliteten. Kanskje det motsatte av «MER» ikke er «MINDRE», men «BEDRE. Vi i Fora Form som lager møbler som skal vare lenge håper i alle fall det.»

Clint Cover upcycling Fora Form

Det er solgt over 50.000 Clint stoler på det norske markedet. Det ligger et stort potensiale i å oppsirkulere disse stolene.

Ved å trekke et nytt trekk over den eksisterende stolen og på den måte tilbakestille den estetiske verdien av stolen.

Kruve 2
Cover 20212


Capture er en tekstil vev i 85% bærekraftig ull. Clint Cover er tilgjengelig i fem vakre farger med en dempet pallet.

Cover 20213


Rondo er en tekstil vevd i 99% resirkulert polyester.

Vi har valgt ut fem flotte farger i Rondo. Fargene er satt ut ifra våre andre materialutførelser.

Relaterte artikler