Et oppsirkulerings initiativ
Jobb sammen

Clint Cover

Det er få møbeldesignere forunt å designe kommersiell suksess og i tillegg vinne en pris for produktdesignet. Dette kan stolserien Clint designet av Atle Tveit og Lars Tornøe skryte av. Stolen vant i 2010 «Merket for god design» som deles ut av DogA, og det er solgt over 50.000 Clint stoler siden lanseringen i 2009. Nå lanserer Fora Form et Clint Cover slik at vi kan forlenge levetiden til stolene som allerede er produsert.

Skrevet av Pål 24.03.2020

Clint stolen er designet av Tveit og Tornøe, og fikk i 2010 Merket for god design. Clint har med sin skandinaviske enkelhet, god ergonomi og sitteopplevelse rukket å bli en salgssuksess.
Clint er en gjennomarbeidet stolfamilie som med sin bredde dekker behovet for sittemøbler fra lounge til styrerommet. Stolfamilien er derfor et godt alternativ til kunder som har ønsker om et samstemt formspråk.

Clint stolens design har med sin skandinaviske enkelhet levd gjennom et tiår og er fremdeles relevant.

Clint stol med lett armlen Fora Form

Upcyling?

Upcycling er å gjenbruke og tilføre nye deler for å skape et nytt produkt. I dette tilfellet gjelder det å trekke et nytt trekk over den eksisterende stolen og på den måte tilbakestille den estetiske verdien av stolen. «Tekstilet er ofte det svakeste leddet på møbler som er produsert for å kunne ha lang levetid.» sier Lars Tornøe en av de to designerne.

«Hvis man skal restaurere et møbel blir også noe av klimagevinsten borte av i logistikken frem og tilbake til fabrikken. Med nytt tekstil som kunden selv kan trekke på stolen sparer man mye.» legger den andre designeren Atle Tveit, til. Clint Cover kan trekkes av hvem som helst, hvor som helst, og fordelen er hele 83% i co2 utslipp ved å restaurere med Cover fremfor å kjøpe en ny stol.

Clint Cover kan trekkes av hvem som helst, hvor som helst, og fordelen er hele 83% i co2 utslipp ved å restaurere med Cover fremfor å kjøpe en ny stol.

Clint cover

Hva er et produkts verdi?

Det økte fokuset på bærekraft gjør at flere og flere bedrifter er nødt til å tenke over forretningsmodellene sine på nytt. Vi løst denne utfordringen gjennom å ta utgangspunkt i produktets lange funksjonelle levetid. Et produkt har en funksjonell og en estetisk levetid. Den funksjonelle levetiden er relativt konstant, mens den estetiske sakte vil forringes.

Med Clint Cover gir vi våre kunder en mulighet til å gjenskape produktet til sin opprinnelige verdi og gjøre gode valg på veien. Clint stolen representerer det motsatte av «Bruk og kast» mentaliteten. Kanskje det motsatte av «MER» ikke er «MINDRE», men «BEDRE. Vi i Fora Form som lager møbler som skal vare lenge håper i alle fall det.»

Clint Cover upcycling Fora Form

Det er solgt over 50.000 Clint stoler på det norske markedet. Det ligger et stort potensiale i å oppsirkulere disse stolene.

Having sold over 50,000 Clint chairs, Clint Cover enables our clientes to make an impact.

Ved å trekke et nytt trekk over den eksisterende stolen og på den måte tilbakestille den estetiske verdien av stolen.

Kruve 2

Clint Cover har fem standard utførelser leveringstid på 2-3 arbeidsuker.

Kreative utfordringer...?
Jobb sammen

Hvordan ha kreative workshops digitalt?

Kreative arbeidsprosesser krever visse forutsetninger, som likeverdige, engasjerte deltakere som møtes og utveksler ideer. Vanligvis ville det å jobbe digitalt være et forstyrrende element. I dag er dette snudd på hodet og digitale verktøy er en forutsetning for å lykkes med kreative arbeidsprosesser. Som samfunn og bedrifter klarer oss uten store ideer i noen uker, men på sikt trenger problemer gode kreative løsninger. Hvordan skal vi få de kreative hjulene i gang uten de vanlige hjelpemidlene våre og med nye digitale virkemidler? Vi har spurt en rekke ledere for kreative avdelinger hvordan de løser dette problemet.

Skrevet av Pål 31.03.2020
Jobb sammen

CASE//Finansparken

Arkitektene i Helen & Hard og Saaha har formgitt et praktbygg. Prosjektet Finansparken i Stavanger er en arena for verdiskaping. SpareBank 1 SR-Bank sitt nye hovedkontor åpnet dørene i november 2019. 650 ansatte er endelig samlokalisert i et bygg. Bygget er nominert til ikke mindre enn to priser; prisen for årets bygg (5 nominerte) og prisen for årets trebygg (3 nominerte).

Skrevet av Pål 18.03.2020