Et oppsirkulerings initiativ
Jobb sammen

Clint Cover

Det er få møbeldesignere forunt å designe kommersiell suksess og i tillegg vinne en pris for produktdesignet. Dette kan stolserien Clint designet av Atle Tveit og Lars Tornøe skryte av. Stolen vant i 2010 «Merket for god design» som deles ut av DogA, og det er solgt over 50.000 Clint stoler siden lanseringen i 2009. Nå lanserer Fora Form et Clint Cover slik at vi kan forlenge levetiden til stolene som allerede er produsert.

Skrevet av Pål 24.03.2020

Clint stolen er designet av Tveit og Tornøe, og fikk i 2010 Merket for god design. Clint har med sin skandinaviske enkelhet, god ergonomi og sitteopplevelse rukket å bli en salgssuksess.
Clint er en gjennomarbeidet stolfamilie som med sin bredde dekker behovet for sittemøbler fra lounge til styrerommet. Stolfamilien er derfor et godt alternativ til kunder som har ønsker om et samstemt formspråk.

Clint stolens design har med sin skandinaviske enkelhet levd gjennom et tiår og er fremdeles relevant.

Clint stol med lett armlen Fora Form

Upcyling?

Upcycling er å gjenbruke og tilføre nye deler for å skape et nytt produkt. I dette tilfellet gjelder det å trekke et nytt trekk over den eksisterende stolen og på den måte tilbakestille den estetiske verdien av stolen. «Tekstilet er ofte det svakeste leddet på møbler som er produsert for å kunne ha lang levetid.» sier Lars Tornøe en av de to designerne.

«Hvis man skal restaurere et møbel blir også noe av klimagevinsten borte av i logistikken frem og tilbake til fabrikken. Med nytt tekstil som kunden selv kan trekke på stolen sparer man mye.» legger den andre designeren Atle Tveit, til. Clint Cover kan trekkes av hvem som helst, hvor som helst, og fordelen er hele 83% i co2 utslipp ved å restaurere med Cover fremfor å kjøpe en ny stol.

Clint Cover kan trekkes av hvem som helst, hvor som helst, og fordelen er hele 83% i co2 utslipp ved å restaurere med Cover fremfor å kjøpe en ny stol.

Clint cover

Hva er et produkts verdi?

Det økte fokuset på bærekraft gjør at flere og flere bedrifter er nødt til å tenke over forretningsmodellene sine på nytt. Vi løst denne utfordringen gjennom å ta utgangspunkt i produktets lange funksjonelle levetid. Et produkt har en funksjonell og en estetisk levetid. Den funksjonelle levetiden er relativt konstant, mens den estetiske sakte vil forringes.

Med Clint Cover gir vi våre kunder en mulighet til å gjenskape produktet til sin opprinnelige verdi og gjøre gode valg på veien. Clint stolen representerer det motsatte av «Bruk og kast» mentaliteten. Kanskje det motsatte av «MER» ikke er «MINDRE», men «BEDRE. Vi i Fora Form som lager møbler som skal vare lenge håper i alle fall det.»

Clint Cover upcycling Fora Form

Det er solgt over 50.000 Clint stoler på det norske markedet. Det ligger et stort potensiale i å oppsirkulere disse stolene.

Having sold over 50,000 Clint chairs, Clint Cover enables our clientes to make an impact.

Ved å trekke et nytt trekk over den eksisterende stolen og på den måte tilbakestille den estetiske verdien av stolen.

Kruve 2

Clint Cover har fem standard utførelser leveringstid på 2-3 arbeidsuker.

Opplev sammen

CASE/ Åsane Kulturhus og VGS

Da Åsane bydel skulle bygge ny storstue var det viktig at denne skulle være enkel å håndtere. Nå står de to salene vi har levert ferdige til skolestart med en stol som gir enklere renhold og drift. Da stiller vi oss spørsmålet: Har vi i Fora Form sammen med vår partner Jezet bygget Norges mest innovative skyveamfi?

Skrevet av Pål 12.08.2020
Fora Form

Møbler som varer i generasjoner

Et Fora Form møbel skal du ha glede av i mange år. Ved å følge vår kvalitets- og vedlikeholdsmanual bidrar du til å forlenge levetiden.

Skrevet av Tone 23.06.2020