BUD meny

BUD

En leken stol til møterommet eller spiseplassen og din nye bestevenn! Oppdag alle BUD varianter her:
Senso meny

Senso

En multi-modulær sofa og et av våre bestselgende produkter gjennom tidene. Hvordan ser ditt neste Senso oppsett ut?
Jobb sammen

Jobb sammen

Møteplasser påvirker organisasjonskulturen. Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg med arbeidsplassutforming her:
Spis sammen

Spis sammen

Spiseplassen er organisasjonens viktigste kulturbygger. Vi gir deg våre beste tips for å skape en hyggelig spiseplass her:
Reform

Fora ReForm

En bærekraftig tilnærming til vår designarv: nytt liv til designklassikere.
Vår historie

Vår historie

Helt siden 1929 har vi laget norske kvalitetsmøbler på Ørsta i Sunnmøre. Lær mer om vår designarv og hvordan vi har forvaltet denne i snart 100 år!
Masma73342
Jobb sammen

Vive la résistance!

Et viktig element i ethvert fremskritt ligger i å utfordre status quo. Innovasjon og nyvinning kommer sjelden av seg selv. En måte å utfordre sannheter på er å bli satt på prøve av andres meninger. Digitalisering av samfunnet har mange positive effekter, men digitaliseringen gjør det samspillet mer homogent. Algoritmer på sosiale medier og sporbare nettsider er rigget for å disponere oss for det vi tiltrekkes av. I fremtiden må vi aktivt søke og finne inspirasjon for å utvikle oss. Organisasjoners møteplassers vil derfor bli mer viktige i fremtiden.

Skrevet av Pål 09.04.2020

Vi lever i et digitalisert samfunn. I gamle dager leste vi gjerne en avis fra perm til perm, mens vi i dag får servert sakene som interesserer oss rett inn som en epost eller gjennom en tilpasset avisforside. Vi bruker mindre tid på å lete oss frem til det vi er på jakt etter, men på veien mister vi kanskje inspirasjonen til å tenke utenfor boksen. En kjent utfordring blir da at man utvikler tunnelsyn, som igjen kan gi store utfordringer. Dette er ikke nødvendigvis god grobunn for innovasjon eller nyskaping for å skape gode miljø eller utfordre etablerte sannheter.

Det å skape områder der mennesker treffes kan i så måte hjelpe bedriftens konkurransekraft.

Her har vi laget fem gode råd for hvordan møbler kan hjelpe bedrifter i å se fremover og utover.

1. Lag spisesoner som innbyr til samtaler

I løpet av en arbeidsdag er lunsjen ofte et felles samlingspunkt. Tenk derfor på hvordan du kan få brukerne til å henvende seg til hverandre. Enten ved å sende pålegget over bordet, eller snakker sammen over serveringsfatene; begge deler er investeringer i å få mennesker til å snakke sammen. Sunne diskusjoner er bra!

Con I stol med trerygg og Myk bord Fora Form

2. Soner for impulsive møter

Man kan sjelden bestille gode ideer. De kommer når man minst venter det og må drøftes raskt. Planlegg områder til møteplasser som ikke må bookes. Det senker terskelen til impulsive møter. Møteplassen bør være lokalisert i et område som gjør at flere avdelinger føler det er naturlig å bruke -da kommer flere synspunkter inn i diskusjonen.

Senso sofa og Cup bord i Mediateket Fora Form

3. Bruk kaffemaskinen

Den gode gamle kaffemaskinen. Enten den kverner kaffebønnene selv eller det er en god gammeldags kaffekanne fungerer den som samlingspunkt. Mange selskaper velger å sentralisere kaffemaskinen for å bringe fagmiljø sammen. Møblering av slike møteplasser bør gjøre det enkelt for folk å ta en prat. Bord i ståhøyde gjør at de som går forbi og de som sitter er i samme øyehøyde - det inngir til dialog. En TV med dagsaktulelle tema eller nyheter vil også kunne lage gode diskusjoner.


IMG 0042

4. Plasser samhandlingsbord sentralt

Et samhandlingsbord er arbeidsbordet du trenger i noen timer. Når du trenger å svare på epost eller gjøre enkle oppgaver som ikke krever dyp konsentrasjon. Etter noen dager på hjemmekontor vil disse plassene gi gode muligheter til å sitte i sentrum av en organisasjons puls. Her stopper kollega ofte opp å slår av en prat. Et godt sted for å få nye impulser.

Con stoler hos Statsbygg Interiørarkitekt Metropolis fotograf Ragnar Hartvig

5. Bruk kreative møterom kreativt

I kreative prosesser starter man gjerne diskusjonene høytflyvende, abstrakte og fremtidsrettet. Dette er en flott arena å få gode diskusjoner. Bruk møblene og tilbehøret til å fremme gode diskusjoner med likeverdige deltakere.

Knekk bord og krakk med setebrikke i ullfilt Fora Form

Relaterte artikler